.

KUPUJ S OSMJEHOM,
KOD PROVJERENIH WEB TRGOVACA!

Oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA označavaju sigurne online trgovine, koje je provjerila neovisna institucija Shopper’s Mind Hrvatska.

Oznake CERTIFIED SHOP i EMOTA

CERTIFIED SHOP® i EMOTA označavaju sigurnu online kupovinu – u cijeloj Europskoj Uniji!

Oznaka povjerenja CERTIFIED SHOP® je jedina oznaka u Hrvatskoj koja omogućava trgovcu korištenje europske oznake povjerenja EMOTA, koju ima već preko 17.000 trgovaca!

Zvjezdice u oznaci obilježavaju stupanj pouzdanosti web trgovca. Što je veći broj zvjezdica, sigurnija je vaša kupovina!

CERTIFIED SHOP® je jedina oznaka na hrvatskom tržištu koja se zasniva na tri najbitnija elementa sigurne kupovine.

Vrlo je bitno da znate prepoznati oznaku povjerenja koja vas zaista štiti kao kupca! Neke oznake mogu se jednostavno kupiti i time ne pružaju kupcima nikakvu sigurnost, već samo izgledaju lijepo na stranici trgovaca. Opet, druge oznake koje se dijele na hrvatskom tržištu imaju u pozadini neki način provjere trgovine, ali se on uglavnom odnosi samo na tehničke karakteristike web shopa. CERTIFIED SHOP® je jedina oznaka na hrvatskom tržištu koja se zasniva na tri najbitnija elementa sigurne kupovine! Provjeravaju se:

pozitivno-misljenje-kupaca-cs-homepage-324x216

Pozitivno mišljenje kupaca

Mišljenje kupaca jedan je najbitnijih elemenata sigurne kupovine, zato je ključan element certifikacije. Kome ćete vjerovati, ako ne mišljenjima kupaca, koji su za vas već provjerili trgovca!

Da bi web trgovinu proglasili sigurnom, mišljenje kupaca mora dostići visoke ocjene! Sa ocjenom 60-69% trgovina zaslužuje ★, sa 70-80% ★★, a sa ocjenom većom od 80% dobiva oznaku s ★★★.

tehnickim-standardima-cs-homepage-324x216

Sukladnost tehničkim standardima

Provjerava se koliko je web trgovina sukladna standardima sigurne online kupovine. Provjeravamo stroge EU standarde, uz CERTIFIED SHOP® dodjeljujemo i europsku oznaku EMOTA!

Web trgovina mora dostići ocjenu 45-54% za ★, 55-74% za ★★ ili 75% i više za oznaku s ★★★. Kako bi osigurala sve tri zvjezdice, mora ispunjavati i 9 obveznih uvjeta!

ocjena-skrivenog-kupca-cs-homepage-324x216

Ocjena skrivenog tj. tajnog kupca

U svakoj certificiranoj trgovini naš tajni kupac je obavio kupovinu i ocijenio svoje kupovno iskustvo. Sami želimo provjeriti pouzdanost web trgovine kojoj dodjeljujemo certifikat!

Iako taj pregled ne utječe na ocjenu, zadržavamo pravo da ne dodjelimo oznaku ukoliko se utvrdi, da web trgovac ne nudi pomoć u kupovini koja kupcu pripada prema zakonu!

POSTANI DIO ONLINE ZAJEDNICE Shopper’s Mind Hrvatska
I POMOZI DRUGIMA SVOJIM SAVJETIMA!

POSTANI ČLAN! Reci nam tko te pozitivno iznenadio, a tko razočarao! Time postaješ bitan dio hrvatskog online prostora i član zajednice Shopper's Mind koja aktivno sudjeluje u razvoju sigurne online kupovine.

Tvoj e-mail je s nama siguran i nećemo ga javno objavljivati! Ime i mjesto boravka koristimo uz ocjenu trgovca (npr. Martina, Split). Upisom se slažeš s pravilima.

TVOJI PODACITvoja godina rođenja:

OCJENA TRGOVCA


Kratka ocjena tvog iskustva s trgovcem:


Oznaku CERTIFIED SHOP® i EMOTA podržavaju najveći online igrači!

emota

EMOTA, europska eCommerce i omnichannel udruga

EMOTA je krovna europska institucija koja promiče internetsku i omni-channel kupovinu na području Europe. Glavna misija institucije je poticanje internet trgovine, pomoć pri formiranju politika za uklanjanje prepreka prekogranične trgovine te stvaranje jedinstvenog europskog tržišta.

EMOTA već neko vrijeme pomaže hrvatskim trgovcima koji isporučuju u ostale europske zemlje ovlašćujući nacionalnu instituciju Shopper’s Mind Hrvatska za dodjelu europske oznake povjerenja EMOTA.

Jeftinje.hr, najveći uspoređivač ponuda

Najveći hrvatski portal za usporedbu proizvoda i ponuda, jeftinije.hr, omogućava vam pretraživanje preko 520.000 proizvoda u skoro 300 trgovina, na jednom mjestu!

Kako znamo da cijena nije jedini faktor u online kupovini, i da je sigurnost kupovine jedan od ključnih čimbenika u odluci, portal jeftinije.hr pomaže kupcima pri odabiru najbolje ponude sa prikazom oznake CERTIFIED SHOP® kod trgovaca, koji su vrijedni povjerenja.

jeftinijehr
ecommerce-hrvatska

Udruga eCommerce Hrvatska

Udruga eCommerce Hrvatska osnovana je s ciljem informiranja, educiranja, povezivanja i međusobnog pomaganja online trgovaca.

Udruga doprinosi povećanju sigurnosti u online kupovinu i pomaže u razvoju trgovaca koji su vrijedni povjerenja. Radi na usklađivanju s nacionalnim i europskim standardima i želi se više približiti potrebama potrošača u kupovnom procesu, stoga su članovima Udruge omogućene pogodnosti prilikom stupanja u proces certifikacije oznakom povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA.

Veliki hrvatski online trgovci

Veliki hrvatski online trgovci, kao što su Emmezeta, Ponuda dana i Conrad, razumiju koliko je bitno redovito pratiti mišljenja potrošača i omogućiti im sigurnu kupovinu.

Zato redovito prikupljaju i kroz vrijeme uspoređuju ocjene svojih kupaca pomoću online ankete i izvješća CERTIFIED SHOP®.

certified-shop-smind-hr-pop-up

Kupujte kod sigurnih trgovaca! U Hrvatskoj ih je već više od 40!

Sva prava zadržana © Shopper’s Mind, sMind i CERTIFIED SHOP® su registrirane robne marke, pod reg. br. 201670481 i 201670482.