.

KUPUJ S OSMIJEHOM,
KOD PROVJERENIH WEB TRGOVACA!

Oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA označavaju sigurne online trgovine koje je provjerila neovisna institucija Shopper’s Mind Hrvatska.

CERTIFIED SHOP® i EMOTA označavaju sigurnu online kupovinu – u cijeloj Europskoj Uniji!

Oznaka povjerenja CERTIFIED SHOP® je jedina oznaka u Hrvatskoj koja omogućava trgovcu korištenje europske oznake povjerenja EMOTA, koju ima već preko 14.000 trgovaca!

Zvjezdice u oznaci obilježavaju stupanj pouzdanosti web trgovca. Što je veći broj zvjezdica, sigurnija je vaša kupovina!

CERTIFIED SHOP® je jedina oznaka na hrvatskom tržištu koja se zasniva na tri najbitnija elementa sigurne kupovine.

Vrlo je bitno da znate prepoznati oznaku povjerenja koja vas zaista štiti kao kupca! Neke oznake mogu se jednostavno kupiti i time ne pružaju kupcima nikakvu sigurnost, već samo izgledaju lijepo na stranici trgovaca. Opet, druge oznake koje se dijele na hrvatskom tržištu imaju u pozadini neki način provjere trgovine, ali se on uglavnom odnosi samo na tehničke karakteristike web shopa. CERTIFIED SHOP® je jedina oznaka na hrvatskom tržištu koja se zasniva na tri najbitnija elementa sigurne kupovine! Provjeravaju se:

Pozitivno mišljenje kupaca

Mišljenje kupaca jedan je najbitnijih elemenata sigurne kupovine, zato je ključan element certifikacije. Kome ćete vjerovati, ako ne mišljenjima kupaca, koji su za vas već provjerili trgovca!

Da bi web trgovinu proglasili sigurnom, mišljenje kupaca mora dostići visoke ocjene! Sa ocjenom 60-69% trgovina zaslužuje ★, sa 70-80% ★★, a sa ocjenom većom od 80% dobiva oznaku s ★★★.

Sukladnost tehničkim standardima

Provjerava se koliko je web trgovina sukladna standardima sigurne online kupovine. Provjeravamo stroge EU standarde, uz CERTIFIED SHOP® dodjeljujemo i europsku oznaku EMOTA!

Web trgovina mora dostići ocjenu 45-54% za ★, 55-74% za ★★ ili 75% i više za oznaku s ★★★. Kako bi osigurala sve tri zvjezdice, mora ispunjavati i 9 obveznih uvjeta!

Ocjena skrivenog tj. tajnog kupca

U svakoj certificiranoj trgovini naš tajni kupac je obavio kupovinu i ocijenio svoje kupovno iskustvo. Sami želimo provjeriti pouzdanost web trgovine kojoj dodjeljujemo certifikat!

Iako taj pregled ne utječe na ocjenu, zadržavamo pravo da ne dodijelimo oznaku ukoliko se utvrdi da web trgovac ne nudi pomoć u kupovini koja kupcu pripada prema zakonu!

Oznaku CERTIFIED SHOP® i EMOTA podržavaju najveći online igrači!

EMOTA, europska eCommerce i omnichannel udruga

EMOTA je krovna europska institucija koja promiče internetsku i omni-channel kupovinu na području Europe. Glavna misija institucije je poticanje internet trgovine, pomoć pri formiranju politika za uklanjanje prepreka prekogranične trgovine te stvaranje jedinstvenog europskog tržišta.

EMOTA već neko vrijeme pomaže hrvatskim trgovcima koji isporučuju u ostale europske zemlje ovlašćujući nacionalnu instituciju Shopper’s Mind Hrvatska za dodjelu europske oznake povjerenja EMOTA.

Jeftinje.hr, najveći uspoređivač ponuda

Najveći hrvatski portal za usporedbu proizvoda i ponuda, jeftinije.hr, omogućava vam pretraživanje preko 520.000 proizvoda u skoro 300 trgovina, na jednom mjestu!

Kako znamo da cijena nije jedini faktor u online kupovini, i da je sigurnost kupovine jedan od ključnih čimbenika u odluci, portal jeftinije.hr pomaže kupcima pri odabiru najbolje ponude sa prikazom oznake CERTIFIED SHOP® kod trgovaca, koji su vrijedni povjerenja.

certified-shop-smind-hr-pop-up1

Veliki hrvatski online trgovci

Veliki hrvatski online trgovci, kao što su Emmezeta, Ponuda dana i Conrad, razumiju koliko je bitno redovito pratiti mišljenja potrošača i omogućiti im sigurnu kupovinu.

Zato redovito prikupljaju i kroz vrijeme uspoređuju ocjene svojih kupaca pomoću online ankete i izvješća CERTIFIED SHOP®.

Kupujte kod sigurnih trgovaca! U Hrvatskoj oznaku povjerenja imaju svi najistaknutiji online trgovci!

Sva prava zadržana © Shopper’s Mind, sMind i CERTIFIED SHOP® su registrirane robne marke, pod reg. br. 201670481 i 201670482.