CERTIFIED SHOP® i EMOTA označavaju sigurnu online kupovinu – u cijeloj Europskoj Uniji!

Oznaka povjerenja CERTIFIED SHOP® je jedina oznaka u Hrvatskoj koja omogućava trgovcu korištenje europske oznake povjerenja EMOTA, koju ima već preko 14.000 trgovaca! Zvjezdice u oznaci obilježavaju stupanj pouzdanosti web trgovca. Što je veći broj zvjezdica, bolji je web trgovac!

Oznake povjerenja potiču vašu prodaju!

Povjerenje je drugi najvažniji čimbenik radi kojeg se potrošači odlučuju za kupovinu kod određenog trgovca. Istraživanja pokazuju da pravilno postavljena oznaka povjerenja, kao što je CERTIFIED SHOP®, može utjecati na povećanje konverzija! Samo s osiguranjem nacionalne oznake CERTIFIED SHOP® možete osigurati i europsku oznaku povjerenja EMOTA koja potvrđuje usklađenost s europskim standardima sigurne kupovine i već ju ima više od 14.000 europskih trgovaca.

Povećanje povjerenja u očima kupaca

Mišljenje kupaca jedan je od najvažnijih elemenata sigurne kupovine, zato je i ključan element certifikacije. Prema istraživanju* više od 60% kupaca smatra važnim da trgovac ima oznaku povjerenja i vjeruje takvom trgovcu!

Uspostaviti odnos povjerenja s kupcem nije jednostavno, pogotovo ako se radi o novom kupcu. *Online istraživanje ECC-Net (The European Consumer Centres Network), 2012, n=573.

Povećanje konverzija, a time i prodaje

Nedavno istraživanje* priznatog instituta Baymard dokazuje da oznake povjerenja učinkovito povećavaju dojam sigurnosti kupaca u web trgovini i na taj način smanjuju stopu napuštanja košarice.

Oznake time dokazano utječu na povećanje konverzija, a time i na povećanje prodaje. *Istraživanje Baymard Institute 2016, n=1044 korisnika interneta, SAD.

Međunarodna oznaka povjerenja

Samo s osiguranjem nacionalne oznake CERTIFIED SHOP® možete osigurati i europsku oznaku povjerenja EMOTA koja potvrđuje usklađenost s europskim standardima sigurne kupovine i već ju ima više od 14.000 europskih trgovaca.

Time se pojavljujete i na popisu sigurnih europskih web trgovaca i potrošačima jasno dajete do znanja da poslujete skladno s nacionalnim, a i europskim standardima sigurne kupovine!

Pridružite se zajednici više od 14.000 pouzdanih trgovaca u Europskoj Uniji!

U sklopu certifikacijskog postupka CERTIFIED SHOP® i EMOTA
pripadaju vam ključni postupci za analizu i unapređenje vaše web trgovine

1. ANALIZA: Zadovoljstvo i mišljenje vaših kupaca odmah nakon kupovine

Namještanjem CERTIFIED SHOP® skripte za mjerenje zadovoljstva potrošača trgovac u samo nekoliko klikova može početi prikupljati ocjene kupaca! Skripta omogućuje da se kupcu odmah nakon kupovine prikaže pop-up u kojem se nalazi poveznica do ankete o zadovoljstvu. Time se omogućava realna i transparentna ocjena trgovca, pošto trgovca ocjenjuju upravo potrošači koji su u danom trenutku dovršili kupovinu.

Da bi bio uspješno ocijenjen, trgovac mora prikupiti 50 mišljenja kupaca u sklopu certifikacijskog procesa, s ocjenom 60 % ili više.

2. ANALIZA: Sukladnost s europskim standardima sigurne kupovine

Shopper’s Mind u sklopu certifikacijskog postupka izvodi i provjeru sukladnosti sa standardima. Provjeravaju se kriteriji poput sigurnosti košarice, identifikacija vlasnika trgovine, zakonski predviđeni aktovi, kvaliteta sadržaja i slično. Obzirom da provjeravamo skladnost sa strogim EU standardima, a i nekim nacionalnim zakonima koji se odnose na online kupovinu, u Hrvatskoj vam jedini uz CERTIFIED SHOP® dodjeljujemo i europsku oznaku EMOTA!

Da bi bio uspješno ocijenjen, trgovac mora postići ocjenu 45 % ili više, a za ★★★ mora ispunjavati i 9 obveznih uvjeta!

3. ANALIZA: Kupovno iskustvo skrivenog tj. tajnog kupca

Shopper’s Mind u sklopu certifikacijskog postupka provjerava i realno iskustvo tajnog kupca. Tajni kupac bilježi svoje kupovno iskustvo, s fokusom na komunikaciji s ocjenjivanim web trgovcem.

Iako taj pregled ne utječe na ocjenu, zadržavamo pravo da ne dodijelimo oznaku ukoliko se utvrdi da web trgovac ne nudi pomoć u kupovini koja kupcu pripada prema zakonu!

4. IZVJEŠTAJ S OCJENOM: Uvid u preporuke za poboljšanje vaše trgovine

Izvješće sadrži informacije o dostignutoj razini oznake povjerenja (★, ★★ ili ★★★), teo cjene trgovca na 4 ključna područja sigurne kupovine na internetu: zadovoljstvo kupaca, sukladnost s tehničkim standardima, mišljenje tajnog kupca i NPS (net promoter score). Izvješće uključuje i pregled kriterija koji su utjecali na zadovoljstvo kupaca.

Ovo izvješće je ključno za poboljšanje vaše online trgovine, jer vam nudi uvid u to kako možete povećati sukladnost trgovine s tehničkim standardima sigurne kupovine na internetu, te povećati zadovoljstvo kupaca.

slika report

Nakon uspješnog certifikacijskog postupka CERTIFIED SHOP® i EMOTA
dodjeljuju vam se ključni elementi za promociju sigurne web trgovine

5. NACIONALNA OZNAKA: Nacionalna oznaka povjerenja CERTIFIED SHOP®

Pravo na uporabu oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA vrijedi jednu godinu s mogućnosti produljenja, u slučaju da trgovac ispunjava uvjete za dobivanje obje oznake, i obuhvaća:

  • uporabu na svim (pod)stranicama vaše mrežne trgovine
  • uporabu na svim internim promocijskim kanalima (e-mail newsletter, tisak)
  • uporabu u neplaćenim promocijskim objavama na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram)
  • uporabu u oglašavanju na portalima za usporednu kupovinu jeftinije.hr i ceneje.si
  • uporabu u radio oglasima ili drugim oblicima zvučnog zapisa

Moguća je i dodatna uporaba oznaka povjerenja u opsegu prema dogovoru (npr. u tiskanim ili TV oglasima, plaćenom oglašavanju, tiskanim medijima i slično), koja se dogovara s obzirom na traženi opseg upotrebe.

6. EUROPSKA OZNAKA: Europska oznaka povjerenja EMOTA

Zajedno s oznakom CERTIFIED SHOP® osigurali ste i europsku oznaku povjerenja EMOTA koja vam omogućuje prepoznatljivost na međunarodnoj razini. Ovu europsku oznaku povjerenja EMOTA koja potvrđuje usklađenost s europskim standardima sigurne kupovine ima već više od 14.000 europskih trgovaca.

Shopper’s Mind je jedina institucija u Hrvatskoj koja je ovlaštena za dodjelu te oznake, tako da ju možete osigurati samo s dodjelom nacionalne oznake CERTIFIED SHOP®.

7. CERTIFIKAT: Javni online certifikat web trgovine

Osiguranjem ovih oznaka povjerenja osigurali ste si i mjesto na popisu nositelja nacionalne oznake povjerenja, a time i svoj javni online certifikat, kako bi kupci mogli provjeriti vjerodostojnost vaše oznake.

Upravo zato je ključno da za prikaz vaše oznake koristite CERTIFIED SHOP® skriptu za prikaz oznaka povjerenja, koja sadrži odgovarajuću poveznicu do vašeg certifikata i omogućava prikaz najnovije oznake povjerenja, te vas time identificira kao sigurnog trgovca. Primjer certifikata »

8. PROMOCIJA U EU: Objava na popisu sigurnih trgovina europske udruge EMOTA

EMOTA je krovna europska institucija koja promiče internetsku i omni-channel kupovinu na području Europe. Glavna misija institucije je poticanje internet trgovine, pomoć pri formiranju politika za uklanjanje prepreka prekogranične trgovine te stvaranje jedinstvenog europskog tržišta.

Osiguranjem oznake EMOTA osigurali ste i mjesto na popisu certificiranih trgovaca u EU.

9. PROMOCIJA U RH: Objava oznake uz vaše ponude na Jeftinije.hr

Najveći hrvatski portal za usporedbu proizvoda i ponuda, jeftinije.hr, omogućava pretraživanje preko 520.000 proizvoda u skoro 300 trgovina, na jednom mjestu!

Uz ponude svih web trgovaca koji su partneri portala jeftinije.hr i imaju na njemu predstavljene proizvode, prikazana je i oznaka CERTIFIED SHOP®.

Na taj način portal jeftinije.hr pomaže kupcima pri odabiru najboljih ponuda sa prikazom oznake CERTIFIED SHOP® kod trgovaca, koji su vrijedni povjerenja.

10. DODATNA PROMOCIJA: Objava na sMind.hr i u drugim medijima

Shopper’s Mind redovito objavljuje imena svih certificiranih trgovaca na portalu smind.hr i svojim društvenim medijima.

Redovito osiguravamo promociju putem javnih medija i ulažemo sredstva u poticanje edukacije kupaca o sigurnosti kupovine i o sigurnim web trgovinama u Hrvatskoj.

U tome je od ključnog značaja i naše partnerstvo s udrugom eCommerce Hrvatska koja radi na usklađivanju s nacionalnim i europskim standardima i želi se više približiti potrebama potrošača u kupovnom procesu, te svojim članovima pomaže u stupanju u proces certifikacije za oznake CERTIFIED SHOP® i EMOTA.

Sva prava zadržana © Shopper’s Mind, sMind i CERTIFIED SHOP® su registrirane robne marke, pod reg. br. 201670481 i 201670482.