U posljednjim danima godine, potrošači kreću u posljednji online lov na dobre ponude za opremu i odjeću koja im je potrebna za zimsku zabavu na snježnim padinama ili klizalištima. Podaci Jeftinije.hr pokazuju kako je provođenje hladnih, zimskih dana na snijegu jedna od najvažnijih zimskih radosti u hrvatskim obiteljima, gdje uz razne aktivnosti na svježem zraku skupljaju novu energiju za novu godinu.

Potražnja za zimskom sportskom opremom obično počinje rasti već u listopadu, kada najveći entuzijasti, a ujedno i razboriti online kupci krenu u potragu za najpovoljnijim ponudama opreme. Vrhunac potražnje na Jeftinije.hr bilježimo u prosincu i siječnju svake godine, nakon čega se ona polako počinje smanjivati. Ove godine je, zanimljivo, bilo moguće uočiti povećani interes za kupnju zimske sportske opreme sve do mjeseca travnja, a ponovni porast potražnje na našoj platformi za usporedbu online kupnje primijetili smo već u rujnu – što je mjesec dana prije trendova potražnje prethodnih godina.

Zbog uvjeta, hrvatskim skijašima posljednjih su se godina pridružili i skijaši trkači te ljubitelji ledenih površina koje pružaju ugodnu rekreaciju, primjerenu različitim vrstama fizičke spremnosti i iskustva. Zato smo ovaj put za vas pripremili kretanje potražnje za opremom za sva tri najpopularnija zimska sporta među hrvatskim potrošačima, najpopularnije marke i proizvode. 

Želite li istaknuti svoje proizvode na platformi Jeftinije.hr, javite se na adresu prodaja@ceneje.si i saznat ćete sve što vam je potrebno kako biste svoje proizvode istaknuli i uspješno reklamirali.

Najpopularnija marka skija među Hrvatima ostaje ELAN, a slijede je: FISCHER, ATOMIC, HEAD i ROSSIGNOL. Ove su godine hrvatski potrošači najčešće tražili Elan Odr. set za skijanje Explore Sport Crna. Među prvih pet izbora našao se i set: Fischer ski SET RC4 RACE JR SLR + FJ4 GW AC SLR BRAKE 80 [I], Head Odr. set za skijanje STR Race + PR 11 Bjiela, Fischer ski SET RC4 RACE JR SLR + FJ4 GW AC SLR BRAKE 80 [I] i Fischer Odr. set za skijanje RC4 Super Race + RC4 Z12 Crna.

TOP 5 najpopularnijih brendova u koje se kunu hrvatski skijaši trkači su: INOVIK, MCKINLEY, FISCHER, ROSSIGNOL i ATOMIC. Ove godine među online kupcima najpopularniji modeli skija za trčanje su McKinley ACTIVE 8 GRIP + PROLINK AUTO, crna 409286, INOVIK odrasle skije za skijaško trčanje Classic Fish-Scale XC S 150 (200cm), Skije za skijaško trčanje 150 s kožama dječje, INOVIK odrasle skije za nordijsko rolanje skate 500 XC S SR (610mm), INOVIK odrasle skije za nordijsko rolanje/skate 500 XC S SR (veličina 530mm).

Ove je godine sezona klizanja očito počela znatno ranije nego prijašnjih, jer je potražnja za klizaljkama porasla već u rujnu, dok smo prethodnih godina tek u listopadu i studenom primijetili porast interesa za kupnju. I u proljeće su online kupci klizaljke online tražili nešto duže nego u prošlosti, sve do kraja veljače.

Među hrvatskim klizačima ove su godine TOP odabir robnih marki za kupnju opreme za klizanje: OXELO, TECNOPRO, ROCES, X-FACT i SPARTAN. Hrvati su u 2022. godini najčešće tražili klizaljke s mekom cipelom Nils Extreme, klizaljke za žene i djevojčice, Klizaljke Play 3 za dječake crne te Klizaljke Fit1 muške crne.

Dakle, zimski sportovi nisu pokleknuli pred inflacijom i neizvjesnom budućnošću, već su se kao i uvijek sportaši prilagodili i posvetili alternativnim sportovima i dobro se informiraju prije kupnje, a i više vremena posvećuju shoppingu nego prije. Skijaško trčanje postaje sve popularnije, kao i klizanje, uz tradicionalno skijanje, te širok interes sportski inspiriranih online kupaca koji samo jača. Pravo je vrijeme da se online trgovci predstave potrošačima na Jeftinije.hr.