U Zagrebu se ovog tjedna održalo ljetno izdanje Netokracijine employee experience konferencije posvećene budućnosti rada, odnosa sa zaposlenicima i drugim važnim HR pitanjima, a ovo je izdanje bilo posvećeno benefitima kojima IT tvrtke žele zadržati svoje zaposlenike i privući nove.

Veseli nas da su Jeftinije.hr i Heureka Grupu u Netokraciji prepoznali kao dobre poslodavce i pozvali na sudjelovanje na konferenciji. Pridružili smo se kao partneri, a naša je Lucija Cerar Godec, HR managerica na Jeftinije.hr, Ceneje.si i Idealno.rs sudjelovala u panel raspravi Kako zadržati stare i privući nove zaposlenike – benefiti IT poslodavaca. 

Lucija i njene sugovornice, Ines Vranješ Radovanović iz butikne softverske agencije Ingemark, Jelena Jelušić iz Photomatha i Petra Buljan iz Microblinka složile su se da osmišljavanje benefita, ali i njihovo komuniciranje prema van (employer branding) počinje unutar tvrtke i to prvenstveno redovitim osluškivanjem želja i potreba zaposlenika te komuniciranjem svih benefita koji su kandidatima važni.

Posebno zanimljiva je bila panel rasprava o alatima koji mogu poboljšati zaposleničko iskustvo, a na kojem su sudjelovali Branimir Gospić iz Moontopa, Luka Gauta iz Kustodiana, Krešimir Šimičić iz Productivea i Sara Madjer iz Q Agencya. Aplikacije o kojima su razgovarali zamišljene su kao dodatni alat koji HR-ovcima olakšava pregled i upravljanje benefitima na jednom mjestu te mogu poboljšati iskustvo i doživljaj posla zaposlenicima.

Uz zanimljive panele, predavanje Lucije Pilić iz Gamechucka o tome kako su se odlučili učlaniti u sindikat i potpisati kolektivni ugovor dalo je malo drugačiji pogled na organizaciju rada i potrebe zaposlenika u tech tvrtkama i otvorilo zanimljiva pitanja o tome što nas u industriji očekuje u budućnosti.

Više detalja o konferenciji provjerite na Netokraciji