Sa svojom 12 godina dugom prisutnošću na tržištu i iznimno niskim postotkom reklamacija (manje od 1%), web trgovina Bijela-tehnika uživa ogromnu reputaciju među kupcima, a u prilog tome ide i ovogodišnja nagrada 1st People’s Choice Award koja im je potpuno zasluženo dodijeljena u sklopu natjecanja Web Retailer Award 2020. Ne preostaje nam ništa drugo nego se složiti s Jonasom Dičićem, voditeljem web trgovine, kada kaže – #yeahbaby!

Više o samom poslovanju Bijela-tehnika web trgovine pročitajte u intervjuju s Jonasom Dičićem.

Što vam znači činjenica da su vas vaši kupci/komisija nagradili?

Da se trud, rad i upornost na kraju ipak isplati u bilo kojem poslu, dobar je osjećaj kada to netko primijeti, makar bilo i malo priznanje.A i bitno nam je da stalno podižemo reputaciju i povjerenje kupaca. Hvala Vam na tome.

Što čini vašu trgovinu jedinstvenom?

Na stranu jedinstvenost jer ima još dosta trgovina koje nude istu robu.
Web trgovina Bijela-tehnika.com bez mrlja uspješno posluje online preko 12 godina s visokom reputacijom među kupcima i dobavljačima. Moramo se pohvaliti da je kod nas postotak reklamacija ispod nevjerojatnih 1%!
Kupci nam se obraćaju jer traže stručne savjete pogotovo kada kupuju skupe ugradbene velike kućanske aparate odjednom za cijelu kuhinju. Tvrde da takve savjete ne mogu dobiti u velikim trgovačkim centrima, to je jedna u nizu naših konkurentskih prednosti.

Koji su vaši daljnji planovi za razvoj i kako planirate vašu web trgovinu učiniti još boljom u 2021.?

Planiramo proširiti ponudu na audio-video segment, u tijeku su pregovori s dobavljačima. S tehničkog aspekta pokušavamo pratiti tehnološke trendove u online commerceu koliko je to moguće.

Koje su po vama, na stranu pobjeda, prednosti natjecanja Web Retailer Award 2020?

Nije stvar natjecanja kao takvog, bitnija je promocija i napredak općenito internet trgovina na našim prostorima i dizanju svijesti o postojanju istih te njihovom uspješnom funkcioniranju. Natjecanje je samo „zdravi sport“ koji se odvija usput za dobrobit sviju.

Koji su po vašem mišljenju ključni izazovi na području online trgovine?

Ima ih zaista puno, ovisi iz kojeg kuta na što gledate, neke naizgled jednostavne stvari mogu biti komplicirane. Za nas je izazov spojiti našu web trgovinu to jest njezin (CMS) sustav sa skladištima dobavljača. Rijetki imaju mogućnost potpunog spajanja. S obzirom na to da roba koju sami ne uvozimo putuje direktno sa skladišta dobavljača krajnjem kupcu (dropshipping metoda) bilo bi jako korisno imati povezana skladišta radi točne i pravovremene informacije prema kupcu.

 

Kako ste se nosili s cijelom situacijom oko epidemije, jeste li morali uvesti kakve brze promjene u poslovanje vaše web trgovine?

Pogodovala nam je i bilježimo rast prodaje, svako zlo za neko dobro.
Nikakve drastične promjene u poslovanju osim što smo savjesno ugasili mogućnost plaćanja pouzećem (novčanicama pri preuzimanju) u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama. Beskontaktno plaćanje je zakon!

Nije stvar samo u natjecanju. Bitnija je promocija i napredak općenito internet trgovina na našim prostorima i dizajnu svijesti o postojanju istih te njihovom uspješnom funkcioniranju.

Na kojim područjima online trgovine u sljedeće tri godine vidite najveći napredak i na koja ćete se područja najviše usredotočiti?

E-trgovina neminovno bilježi konstantni rast u svim granama industrije. Mi ćemo se zadržati u svojoj.

Jedna od vaših prednosti je i prisustvo na različitim kanalima na kojima kupci mogu pronaći vaše proizvode, poput Jeftinije.hr. Što vam se pokazalo kao glavna prednost prisutnosti vaših proizvoda na spomenutom kanalu za usporedbu ponuda?

Cijene i uvjeti isporuke, konkurentni smo i relativno dobro pozicionirani.

Želite li nešto dodati za kraj?

Htio bih se svima zahvaliti osobnom notom kao voditelj web shopa na ovom priznanju, veliko hvala ponajprije našim vjernim i očito zadovoljnim kupcima te našim dugogodišnjim poslovnim partnerima bez kojih ovo ne bi bilo moguće…Hvala! Čestitke svim ostalim velikim sudionicima i glavnim pobjednicima!