S tradicijom dužom od desetljeća, Web Retailer Award najveće je natjecanje web trgovaca u Adriatic regiji. Svake godine na njemu sudjeluje sve veći broj web trgovina iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, a završava podjelom prestižnih nagrada na regionalnoj  ecommerce konferenciji koja će se 10. studenog održati u Zagrebu, u Tvornici Kulture – E-commerce Jam.

Web Retailer Award 2022 jedinstvena je prilika da, bez obzira na svoju veličinu, svaka web trgovina pokaže svoju kvalitetu i poslovnu izvrsnost i iskoristi priliku za osvajanje jedne od prestižnih nagrada koje se ove godine dodjeljuju u 14 kategorija.

Na Web Retailer Award mogu se prijaviti apsolutno sve web trgovine bez obzira na godišnji promet ili količinu proizvoda koje imaju u ponudi, a ako je suditi prema iskustvu trgovina koje su sudjelovale ranijih godina, ovo su najveće prednosti sudjelovanja na WRA: 

  • Natjecanje je fokusirano na kvalitetu korisničkog iskustva koju web trgovina osigurava svojim kupcima
  • U početnom krugu natjecanja analizira se razina tehničke usklađenosti web trgovine sa suvremenim standardima 
  • U idućem krugu web trgovine ocjenjuju njihovi kupci, a trgovine dobivaju uvid u komentare i ocjene svojih kupaca
  • U posljednjem krugu, strukovna komisija detaljno pregledava i ocjenjuje sve finaliste i web trgovinama sastavlja izvješće s preporukama i komentarima.

Ovdje moramo napomenuti da svi prijavljeni web trgovci mogu računati na našu pomoć i podršku u svakom dijelu natjecanja, a osim toga, nakon prijave dobivaju personalizirane ankete i pripremljene vizuale koje mogu koristiti u komunikaciji sa svojim kupcima.

Ovo natjecanje nije puko odmjeravanje snage, prepoznaje vrijednost malih i velikih trgovaca. Kao predsjednica komisije vjerujem da većina prijavljenih zaista ima potencijala za pobjedu. Prijava je potpuno besplatna, a sami komentari i preporuke koje finalisti dobivaju od strukovne komisije i ove godine sastavljene od vrhunskih međunarodnih ecommerce stručnjaka, treble bi biti dovoljan motiv za prijavu. Volimo reći da u ovom natjecanju nema gubitnika, bez obzira na konačan ishod, ovdje svi pobjeđuju”, komentirala je Polona Stanovnik, predsjednica ovogodišnje WRA komisije.

Best Customer Care, Best Payment Experience, Best Crossborder Shop, Best Delivery Experience, Best Inspirational Leader, Best App of the Year samo su neke od 14 natjecateljskih kategorija u kojima prijavljene web trgovine imaju mogućnost pobjede. Glavna nagrada Best in Adriatic Award pripast će najbolje ocijenjenoj web trgovini u regiji, a svake se godine posebna pažnja pridaje dobitnicima People’s Choice Award nagrade.