Na Jeftinije.hr primjećujmo povećanje potražnje za najpopularnijim kockama na svijetu. U drugoj se polovici kolovoza zanimanje za kupnju Lego kockica povećalo za 28 %. Osjetno povećanje potražnje vidimo i u kategoriji setova kockica koje je 54 % više nego u istom razdoblju prošle godine.

Više je razloga zbog kojih potrošači upravo u to doba godine češće pretraživali kockice za igru. Jedan od najčešćih je taj što se upravo u to vrijeme pripremamo za novu školsku godinu. Usprkos tome što Lego kocke nisu uobičajeni školski pribor, roditelji ih s pravom doživljaju kao korisnu edukativnu igru koja potiče na kreativno razmišljanje. Sastavljanje kocki zahtijeva i popriličnu dozu strpljenja i upornosti – osobine koje su nam svakako potrebne u školi, učenju i radu.

Dodatni argument za kupnju kockica je činjenica da će djeca u nadolazećim jesenskim mjesecima više vremena provoditi u zatvorenom, a slaganje kockica je savršen način da se na nekoliko sati okupira pažnja čak i različitih generacija. Početak školske godine i prijelaz u dane pune obveza odmah postaju lakši.

Jeftinije.hr i LEGO® veliki kreativni natječaj

Jeftinije.hr, vodeća online platforma za usporednu online kupnju, organizirala je veliki LEGO® kreativni natječaj za sve zainteresirane kreativce. Natječaj je trajao od 16. kolovoza do 8. rujna 2023., te pružio priliku za osvajanje jedinstvenih Lego setova. Cilj natječaja bio je potaknuti inovativnost, kreativnost i strast za gradnjom LEGO® kockama.

Za sudjelovanje u nagradnom natječaju, natjecatelji su samo trebali poslat fotografiju svoje najbolje LEGO® kreacije.