Tvrtka Klima koncept d.o.o. koju je osnovao Jozo Kekez, uz profesionalan je pristup i angažmanom najboljih stručnjaka postala vodeća tvrtka za klimatizaciju na području cijele Hrvatske. A da imaju i iznimnu web trgovinu dokazala je i nagrada 2nd People’s Choice Award koju su osvojili na natjecanju Web Retailer Award 2020. Nagrada People’s Choice Award veliko je priznanje kupaca, a kako je web trgovina Klima koncept nositeljica oznake povjerenja Certified Shop sve ocjene i mišljenja dali su stvarni kupci tek nakon obavljene kupovine.

U nastavku vam donosimo intervju s gospodinom Jozom Kekezom.

Što vam znači činjenica da su vas vaši kupci nagradili?

To je velika nagrada za naš veliki rad i uloženo 25-godišnje iskustvo te dokaz da idemo pravim putem.

Što čini vašu trgovinu jedinstvenom?

Jednostavnost, sadržajnost, dostupnost i komunikacija s kupcima. Spoj iskustva i znanja s naglaskom na svakog pojedinačnog kupca i njegove potrebe.

Koji su vaši daljnji planovi za razvoj i kako planirate vašu web trgovinu učiniti još boljom u 2021.?

U pripremi su mnoga tehnička rješenja i mogućnosti kojima ćemo dodatno unaprijediti korisničko iskustvo sa stalnim naglaskom na dostupnost i jednostavnost kupovine.

Koje su po vama, na stranu pobjeda, prednosti natjecanja Web Retailer Award 2020?

Pravi uvid u stanje online trgovine u regiji, a što značajno doprinosi i olakšava poslovne odluke i smjer u kojem treba ići.

Koji su po vašem mišljenju ključni izazovi na području online trgovine?

Brisanje svih granica kako državnih tako i onih između fizičke i online trgovine te pozicioniranje kupca u centar zbivanja.

Što mislite o činjenici da se natjecanje prvi put istovremeno održalo u tri države?

To me svakako veseli jer natjecanje time ima veću težinu i domet, a time je i relevantnije.

Imate li kakvu poruku za web trgovine, zašto bi trebali sudjelovati u natjecanju?

Svatko tko želi napredovati i živjeti od online trgovine ne može izbjeći ove procese i naprosto mora sudjelovati jer u protivnom gubi veliku šansu za profitom i užitkom u poslovanju.

Web Retailer Award natjecanje nam omogućava da bolje vidimo stvarnost online trgovine i lakše donosimo odluke posebno kad vidimo da svi pokazatelji idu na ruku online trgovini. Natjecanje je odličan dokaz spoja struke, prakse i smjera gdje svi akteri uključujući i kupce od toga imaju koritsti.

 

Što vam znači osvojena nagrada i kako će utjecati na vaše kupce?

Sve više sam uvjeren da kupci vrednuju ova događanja i da im je to dodatni okidač za izbor online trgovine, a u zadnje vrijeme to primjećujemo tako da kupci više ne provjeravaju vjerodostojnost i sigurnost kupovine u Klima konceptu pa nam ta činjenica znatno olakšava posao i daje dodatnu nadu u još veći razvoj i uspjeh u budućim godinama.

Kako ste se nosili s cijelom situacijom oko epidemije, jeste li morali uvesti kakve brze promjene u poslovanje vaše web trgovine?

Na sreću, promjena ponašanja kupaca uzrokovana epidemijom su značajno doprinijela još bržem razvoju pa smo skladno situaciji i potrebama napravili dodatne iskorake u pojednostavljenju besplatne dostave, vrstama plaćanja i bržoj komunikaciji s kupcima posebno u ranoj fazi kupovine.

Na kojim područjima online trgovine u sljedeće tri godine vidite najveći napredak i na koja ćete se područja najviše usredotočiti?

Planiramo još raditi na području remarketinga, dostave i komunikacije s kupcima uz stalna tehnička unaprjeđenja kako situacija nalaže.

Jedna od vaših prednosti je i prisustvo na različitim kanalima na kojima kupci mogu pronaći vaše proizvode, poput Jeftinije.hr. Što vam se pokazalo kao glavna prednost prisutnosti vaših proizvoda na spomenutom kanalu za usporedbu ponuda?

To je izvrsno i vidim da stalno dodajete nove mogućnosti, što kupci vole.

Želite li nešto dodati za kraj?

Samo tako nastavite i dalje jer ovo nam je velika potpora, a kroz vaše akcije bolje vidimo stvarnost online trgovine i lakše i odlučnije donosimo odluke posebno kad vidimo da smo na pravom putu i da svi pokazatelji idu na ruku online trgovini.
Vaš projekt je odličan dokaz spoja struke, prakse i smjera gdje svi akteri uključujući i kupce od toga imaju koristi.