Proljeće je idealan trenutak za uređenje vrta i okućnice. Tijekom prvih proljetnih mjeseci, koji su zbog toplog i suhog vremena najprimjereniji za renovaciju doma, online kupci su koncentrirani na pronalazak najboljih ponuda za uređivanje okućnica, vrtova, terasa i balkona. Sve duže dane žele iskoristiti za obavljanje posla na otvorenom; od orezivanja, košnje, sadnje do drugih zadataka u vrtu.

Podaci na Jeftinije.hr pokazuju da su prošle godine online potrošači od cijelog vrtnog alata najviše pretraživali kosilice, a ukazuju i na to da isti trend možemo očekivati i ove godine. Pogledajmo onda kako i čime domaći potrošači održavaju statusni simbol svoje okućnice  – travnjak. 

Što trenutno pretražuju domaći online kupci?

Ogroman je odabir kosilica u domaćim web trgovinama i svatko može pronaći točno onaj model koji treba za svoj specifičan travnjak. Za neke su to rotacijske kosilice, namijenjene manjim zemljištima do približno 600 m2, za druge su to traktorske kosilice (prikladne za velike površine koje trebaju svakodnevno održavanje). Tu su još i benzinski ili akumulatorski trimeri (koji su najprikladniji za neravne terene i visoku travu) te tehnološki najnaprednije i u proteklih nekoliko godina, sve popularnije – robotske kosilice.

Prije kupnje kosilica, hrvatski su se online potrošači temeljito informirali na internetu, što nas ne iznenađuje jer podaci Jeftinije.hr pokazuju da je prošle godine prosječna cijena koslica koje su potrošači pretraživali iznosila čak 3.423,87 kn.

Vječno pitanje – kada ćemo kositi ove godine?

Zbog neočekivano dugog sušnog razdoblja u veljači i ožujku, vjerojatno do sada nije bilo potrebe za prvom ovogodišnjom košnjom, ali s obzirom na to da smo u travanj ušli s kišnim danima vrlo je vjerojatno da nas prve košnje očekuju u idućih nekoliko tjedana. U skladu sa sezonskim trendom, pri pregledu najpopularnijih kategorija segmenta opreme za rad u vrtu, primijetili smo da zanimanje potrošača za kupnjom kosilica ima uzlaznu putanju sve od ožujka do svibnja kada dolazi do svog vrhunca. Kretanje potražnje prikazano na grafikonu pokazuje i iznimnu sličnost između 2020. i 2021. godine, s malom razlikom oko vrhunca potražnje koje se u 2020. dogodilo malo ranije, u travnju.

U usporedbi s istim razdobljem u 2020. godini, prošle smo godine zabilježili i povećano zanimanje za kružnim pilama i cirkularima. Trendovi potražnje u prvom kvartalu 2021. godine, osjetno su veći nego u istom razdoblju 2020. godine.

Koje su kosilice trenutno najpopularnije kod hrvatskih kupaca?

I vi istaknite svoje proizvode na Jeftinije.hr, neka uređeni travnjaci i zadovoljstvo domaćih potrošača bude i vaša zasluga. Online kupci su uvijek u potrazi za novim kanalima i povoljnim ponudama, a upravo to im i nudimo na Jeftinije.hr – s lakoćom mogu uštedjeti vrijeme na traženje savršenog proizvoda te naravno, novac odabirom najpovoljnije ponude.

Nemojte oklijevati – pobrinite se za vidljivost vaših proizvoda na Jeftinije.hr. prikupite sve ključne informacije o vašim proizvodima i brzo se odazovite na sve promjene u ponašanju vaših kupaca!