DPD Croatia svečanim otvorenjem novog distributivnog centra započeo novu eru poslovanja

14. ožujak 2019. – Generalni direktor DPD Croatia, Igor Jakovljević te Glavni direktor DPDgroup za Europu, Yves Delmas zajedno su pred brojnim uzvanicima činom svečanog rezanja vrpce službeno otvorili novi DPD distributivni centar u Sesvetama.

Nakon 15 godina poslovanja DPD-a u Hrvatskoj, tvrtka je početak 2019. obilježila preseljenjem sjedišta na novu lokaciju, u Sesvete, gdje je prema visokim standardima DPDgroup izgrađen novi distributivni centar. Potreba za novim skladišno-manipulativnim prostorom javila se prvenstveno kao posljedica kontinuiranog povećanja volumena paketa i naglog rasta ecommerce sektora. Samo u 2018., tvrtka bilježi kvantitativni skok u volumenima od 35% te rast prihoda od 40%. Uz to, uvelike se ističe porast od 110% u izvozu paketa, čime se DPD pozicionirao na prvo mjesto u segmentu izvoza.

Novi kompleks proteže se na parceli veličine 14.000 m2. Najveća posebnost novog centra jest ta što je on među prvim cross-dock skladištima na ovim prostorima u kojem se koristi trenutno dostupna sortirna tehnologija na tržištu. DPD će tako na dnevnoj bazi moći sortirati više od 25.000 paketa.

Ovaj je događaj okupio brojne DPD klijente, koji su jedni od najvećih e-trgovaca na domaćem i međunarodnom tržištu, kao i visoke političke dužnosnike, poput francuskih veleposlanika u Republici Hrvatskoj.

Svim okupljenim gostima obratio se i Generalni direktor DPD-a, Igor Jakovljević:

– “Naši rezultati govore sami za sebe. Oni su posljedica našeg pametnog planiranja i vođenja tvrtke, našeg truda i zalaganja, ali su i plod uspješno ostvarene suradnje s klijentima. Osim povećanja kapaciteta, novi će centar također osigurati najvišu kvalitetu usluge, što klijenti od DPD-a i očekuju.”

Uz pružanje visoke razine kvalitete na tržištu distribucije, DPD Croatia ulaže i u korporativni program društveno-odgovornog poslovanja, poznat i kao DrivingChange, zbog kojeg je vodstvu tvrtke prošle godina bila uručena HUP-ova nagrada „Sjaj“. Tako je prigodom svečanog otvorenja novog sjedišta, Igor Jakovljević uručio donaciju u iznosu od 15.000 kn lokalnoj sesvetskoj Humanitarnoj udruzi Dobra Volja, kako bi se još jednom odužili zajednici u kojoj radimo te kroz rad Udruge pomogli najpotrebitijim članovima našeg društva.

O DPDgroup

DPDgroup je druga najveća europska mreža dostave paketa.
DPDgroup kombinira inovativnu tehnologiju i lokalno znanje kako bi osigurao fleksibilnu i jednostavnu uslugu podjednako za pošiljatelje, kao i za kupce. Sa svojom vodećom uslugom Predict, DPDgroup postavlja novi standard za praktičnost tako što kupce održava u tijeku s njihovom dostavom.

S više od 75.000 stručnjaka za isporuku i mrežom od više od 42.000 Pickup točki, DPDgroup svakodnevno isporučuje 5,2 milijuna paketa putem vodećih dostavnih tvrtki DPD, Chronopost, SEUR i BRT.
DPDgroup je mreža dostave paketa GeoPost-a, koja je 2018. godine ostvarila prodaju od 7,3 milijarde eura. GeoPost je holding tvrtka u vlasništvu Le Groupe La Poste.

O DPD Croatia

DPD Croatia dio je DPDgroup, druge najveće dostavne mreže paketa.
DPD je u Hrvatskoj započeo s radom 2003. godine. U 16 godina postojanja na domaćem tržištu, DPD je postao jedan od ključnih igrača, pružajući tako visokokvalitetnu uslugu domaćim klijentima. U 2018. godini tvrtka je zabilježila povećanje volumena od 35% i rast prihoda od 40%. Dodatno, rast od 110% u izvozu pozicionirao je DPD na prvo mjesto u izvozu na domaćem tržištu.

Također, prošle je godine DPD započeo s izgradnjom novog distribucijskog centra u skladu sa standardima DPDgroup. Novi HUB i depo omogućuju brže operativne procese, unutar kojih je moguće obraditi više od 25.000 paketa dnevno.