Jeste li pomislili kakva bi ljubav bila bez osobe koju najviše volite? Ili recimo, jutro bez kave? Prvi spoj bez leptirića u trbuhu? Ljubav je poklon! Na Jeftinije.hr (dio Heureka grupe) smo uoči Valentinova proveli anketu među našim korisnicima.

Slave li Hrvati Valentinovo? Kome će (ako ikome) kupiti poklon ove godine? Što bi sami najradije dobili za Valentinovo i koliko su novca spremni izdvojiti za poklone? Odgovore smo prikupili u nastavku …

Koliko je zaista popularno Valentinovo?

Čak 41% ispitanika tvrdi da ne slavi Valentinovo, 37 % njih je odgovorilo da je obilježavanje Valentinova neizostavno, dok je 22 % potrošača odgovorilo da to rade tek ponekad. Velika većina ispitanika koja i inače slavi Valentinovo, proslavit će ga i ove godine, njih čak 81 %.

Darujemo sami sebe, ali i svoje kućne ljubimce?

Većina Valentinovo smatra praznikom zaljubljenih, odnosno danom na koji slave ljubav sa svojim životnim partnerima. Tako će većina Valentinovo proslaviti sa suprugom ili djevojkom, mužem odnosno dečkom (86 %), 5 % ispitanika će dan provesti s prijateljima, a dobar dio ispitanika proslavit će sa svojim obožavanim četveronožnim ljubimcima (konkretno, njih 3 % sa svojim psima, a 2 % sa svojim mačkama). Slični su i odgovori na pitanje – koga sve ove godine planirate darivati. Najzanimljivije među odgovorima je činjenica da će 6 % ispitanih – darivati sami sebe!

Koji su najpoželjniji pokloni za Valentinovo?

Naravno, novcem se ne može kupiti ljubav, ali kad bi tako nešto bilo moguće što mislite koje su poklone naveli u anketi korisnici Jeftinije.hr (dio Heureka grupe)?

  • Više od četvrtine ispitanika odgovorilo je da će se najviše obradovati – cvijeću,
  • 17 % priželjkuje parfem,
  • 7 % ih zamišlja da je sat savršen poklon za Valentinovo,
  • a 12 % će se razveseliti čokoladi.
  • 26 % ispitanika voljelo bi da ih parter 14. veljače izvede na romantičnu večeru,
  • 7 % njih veseli se novom komadu nakita,
  • a 7 % – donjem rublju.

Koliko planiramo potrošiti za Valentinovo?

Čak 33 % ispitanika je odgovorilo da će za ovogodišnje Valentinovo potrošiti između 20 € i 40 €. Gotovo 26 % će potražiti povoljnije poklone i planiraju potrošiti najviše 20 eura. 28 % ispitanika će na poklone za svoje ljubavi potrošiti od 40 € do 100 €. 6 % ispitanih planira potrošiti bilo gdje između 100 € i 200 € dok prilično visokih 7 % planira trošak veći od 200 €!

Od 25. siječnja do 14. veljače, u stilu Valentinova, na Facebook i Instagram profilima Jeftinije.hr (i cijele Heureka grupe) održava se nagradni natječaj u kojem se korisnici natječu u kreativnosti s najmaštovitijim odgovorima na slogan kampanje „Ljubav bez tebe bila bi kao …“. Najbolji prijedlozi bit će nagrađeni poklon bonovima, a neki od njih postat će i dio slogana kampanje. Ljubav bez tebe bila bi kao – Valentinovo bez poklona?