Kakvu odjeću pretražuju online kupci u prvim danima godine?

Sezona zimskih aktivnosti i niskih temperatura je tu stoga ne iznenađuje da potrošači u ovom trenutku aktivno traže odgovarajuću odjeću i obuću na internetu. Zanimljivo je da je aktualno vrijeme isticanja ponuda zimske odjeće zapravo razdoblje svih mjeseci jer se kupci na kupnju odjeće i obuće odlučuju tijekom cijele godine. I to ne samo da kupuju odjeću koja im je potrebna u trenutku pretraživanja, pozornost im privlače i proizvodi nadolazećih sezona.

Najveća potražnja domaćih online kupaca zabilježena je u potkategorijama modni dodaci i ženska odjeća. Prilika za oglašavanje, isticanje i pravovremenu primijećenost svih web trgovina odjećom je velika, a web trgovci spomenutim aktivnostima moraju biti prisutni čak nekoliko mjeseci prije vrhunca potrage za pojedinim komadima odjeće.

Kupaći kostimi i cipele za planinarenje?

No, kako se online kupci ponašaju u 2023. godini, kada još zapravo nismo niti dočekali pravu meteorološku zimu koja bi nam uvukla hladnoću u kosti? Hoće li kupci iskoristiti povoljnu ponudu odjeće unatoč trenutnim proljetnim temperaturama? Budite spremni i osigurajte pravovremeno izlaganje svojih proizvoda u kategoriji odjeće i obuće na Jeftinije.hr – gdje će vas online kupci primijetiti u završnoj fazi kupovine.

U kategoriji ženske obuće za planinarenje, potražnja je u ovom trenutku vrlo visoka, blizu godišnjeg vrhunca. Povećanu potražnju za ovim proizvodima potrošači počinju pokazivati krajem ljeta, s prvim vrhuncem potražnje u listopadu. Potražnja ostaje vrlo visoka tijekom svih zimskih mjeseci s drugim vrhuncem potražnje u siječnju.

Ženske planinarke najviše pretražuju obuću brenda Adidas, a slijedi brendovi Salomon, Merrell, Quencha i Regatta

Najpopularniji model planinarske obuće među hrvatskim planinarkama je par Adidas cipela za planinarenje TERREX EASTRAIL GTX W, crna BC0978, a slijede Merrell cipele za pješačenje i planinarenje MOAB 2 GORE-TEX – BELUGA/OLIVE Kaki, adidas TERREX AX4 W, cipele za planinarenje GV7506, Hi-Tec ženske sportske cipele Ogleno Grey/Turquoise te Salomon Ženska treking obuća ONIS MID 5 GTX W Siv

Ako je suditi prema prošlogodišnjem kretanju potražnje u kategoriji ženskih kupaćih kostima, potražnja počinje rasti u siječnju i raste do ožujka kada je zabilježen prvi manji vrhunac. S nekoliko tjedna stagnacije tijekom ožujka i travnja, potražnja za kupaćima ponovno raste i najveći godišnji vrhunac obilježava u kasno proljetnim mjesecima, konkretno od svibnja do srpnja.

TOP proizvodi u 2023. – Ženski kupaći kostimi

U prvih nekoliko dana 2023. godine, najtraženiji brendovi ženskih kupaćih kostima su Nabaiji, Speedo, Monokiki, Arena i Billabong.

Od modela, na početku siječnja najtraženiji je bio jednodijelni kupaći kostim za aquafit Mary Saf ženski kaki, kupaći kostim Detti, kupaći kostim Shami, Monokiki Java kupaći kostim te ponovno, jednodijelni kupaći kostim za aquafit Mary (zeleni). 

Prepoznavanje ključnog trenutka u kojem će se zanimanje kupaca očitovati u većem broju upita, pregleda i dobivanja dodatnih informacija iznimno je važno, posebno za web trgovce koji žele ponudu upravo ono što je kupcu potrebno u datom trenutku. Budući da znate kada je zanimanje za online kupnju odjeće najveće, stignete se na vrijeme pripremiti za najučinkovitije oglašavanje i pravilno upravljanje zalihama. Preduhitrite konkurenciju! Potaknite kupce na kupnju isticanjem svoje ponude. Javite nam se na prodaja@jeftinije.hr kako bi dobili sve potrebne informacije za uspješno isticanje vaših proizvoda.