Podaci s Jeftinije.hr pokazuju nagli porast zanimanja potrošača za praktičnim kuhinjskim dodacima. Imamo li objašnjenje? Naravno!

Na popisu ideja za poklone često se nalaze praktični kuhinjski dodaci, čija potražnja u prosincu značajno raste. Kuhinje onih koje planiraju darivati, domaći potrošači najčešće opremaju multiprakticima, sjeckalicama i mikserima, a dio ovogodišnjeg zanimanja za proizvodima iz ove kategorije vrijedi pripisati i pripremama za blagdane.

Već godinama primjećujemo svojevrstan trend za proizvodima koje online kupci biraju kao potencijalne blagdanske poklone. Riječ je o aparatima za kavu za kojima glavna sezona potražnje počinje upravo tijekom božićnih blagdana.

U prosincu naši domovi najljepše mirišu. Barem tako pokazuju naši podaci i naravno – vaše iskustvo. Trend potražnje za proizvodima za kolače poput želatine, kvasca ili šećerne glazure značajno skače u posljednjim tjednima godine, kada blagdanski ugođaj nastojimo dočarati i slatkim delicijama i ukusnim mirišljavim keksima.

Među najpopularnijim brendovima našli su se Dr. Oetker, Rapunzel, Biovegan, Dennree i Aroma, a među najpopularnijim proizvodima orah u jezgri, tekući bjelanjak, agar agar, burger peciva i tekuća jestiva boja.

Tko kraljuje u kuhinjama svakog prosinca? Kuhinjski robot!

Iznimnu potražnju za kuhinjskim robotima i mikserima primijetili smo u ovo vrijeme prošle godine, između listopada i prosinca, a isti trend očekujemo i ove godine. Promjenu u iskazanom zanimanju za kupnju ove vrste kuhinjskih uređaja primijetili smo u 2020. godini, s povećanom potražnjom u proljetnim mjesecima, za vrijeme prvog lockdowna. 

Online kupci trenutno najradije pregledavaju i traže kuhinjske robote brendova Bosch, KitchenAid, Kenwood, Klarstein i Sencor.

Tudi Štapni mikseri i posude za pečenje mogu se ubrojiti u pribor za kojim je potražnja kontinuirano visoka tijekom cijele godine, s vrhuncem u studenom. Potražnja za pekačima ostaje prilično visoka sve do travnja i svibnja. Ova je godina specifična po iznimno visokoj potražnji za štapnim mikserima koja je počela rasti još u srpnju i daleko je premašila uobičajeni godišnji vrhunac potražnje u studenom. 

Najpopularniji brendovi štapnih miksera su BOSCH, BRAUN, GORENJE, ELIT i ISKRA, a među pekačima, domaći potrošači najčešće pretražuju brendove ZENKER, ALTOM DESIGN, HOME IDEA, TESCOMA i DR.OETKER.

Pobrinite se da vaše proizvode kupci primijete u razdoblju kada ih i najintenzivnije traže – čak i prije blagdana. Kontaktirajte prodaja@jeftinije.hr i informirajte se o svim načinima isticanja i oglašavanja vaših proizvoda – osigurajte si veću prodaju, pravi trenutak je SADA!