U proljetnim mjesecima povećava se potražnja za opremom za sportove u kojima se hrvatski potrošači tradicionalno vole opustiti. Svjež zrak i priroda pozivaju na rekreativno trčanje. Broj rekreativnih trkača se proteklih godina znatno povećao jer je ta sportska aktivnosti prilično pristupačna i moguća u neposrednoj blizini doma. Gotovo jedino što je potrebno su dobre tenisice za trčanje, malo dobre volje i upornosti.

Podaci s Jeftinije.hr pokazuju da se ženske trkačice svake godine odlučuju na kupnju prikladnih tenisica za trčanje već u veljači, a zatim se primjećuje blagi pad potražnje koji traje sve do drugog vrhunca potražnje, odnosno rujna.

Prošle se godine potražnja za ženskim tenisicama za trčanje drastično povećala, a vrhunac potražnje preselio se na travanj. Drugi (manji) vrhunac, koji je također bio znatno veći nego prijašnjih godina, dogodio se u studenom. U odnosu na uobičajenu situaciju, prošla je godina donijela dvomjesečnu odgodu potražnje. Zbog popularizacije internetske kupnje i sličnih uvjeta i ove se godine očekuje povećana prodaja opreme za trčanje.

Hrvatske su trkačice već s početkom proljeća, u veljači i ožujku, počele s pretraživanjem prikladnih tenisica za trčanje. Kod naših je susjeda primjerice, samo jedan vrhunac potražnje koji je i prošle (izvanredne) godine bio kao i inače – u travnju. Međutim, u skladu s očitim dugoročnim trendom online kupnje potražnja je veća nego prethodnih godina.

Hrvatski su potrošači u proteklom mjesecu najčešće pretraživali ženske tenisice ADIDAS Originals La Trainer Lite J FW0580. Slijedile su sportske tenisice ADIDAS Ultraboost 20 EG0720, ADIDAS Terex Tracerocker GTX W CM7597, MIZUNO Running/Trail WAVE IBUKI 3 GTX i tenisice za trčanje SALOMON 38 XT WAPTA 3W.

Najpopularniji brandovi u Hrvatskoj u protekla 4 tjedna bili su: ADIDAS, NIKE, SALOMON i MIZUNO.

U posljednja četiri tjedna slovenski su potrošači najčešće pretraživali ženske tenisice za trčanje SALOMON XT WAPTA 3. Slijedili su modeli NIKE WMNS Revolution 5, ADIDAS ženske trkaće i trail tenisice TERREX AGRAVIC TR, sportske tenisice NIKE Air Zoom Pegasus 37 i ženske tenisice za trčanje Nike revolution.

TOP brandovi ženskih tenisica za trčanje u proteklom mjesecu u Sloveniji bili su: SALOMON, NIKE, ADIDAS i MIZUNO.

Ako vas zanima više ili želite dobiti uvid u spomenutu ili bilo koju drugu kategoriju, pišite nam na info@jeftinije.hr. Tu smo da vam pomognemo poslovati bolje, nemojte odgađati 🙂