Što mislite zašto potrošači pojačano kupuju tv prijemnike? U ljetnim mjesecima smo primijetili veliki porast praćenja različitih sportskih događanja i natjecanja. Pratilo se europsko prvenstvo u košarci, svjetsko prvenstvo u odbojci, biciklističke utrke, prvenstvo u vaterpolu, …

Što je ove godine razlog povećane potražnje za televizorima nego prijašnjih godina? Možda Svjetsko prvenstvo u nogometu koje će početi 20. studenog u Kataru?

Na Jeftinije.hr primjećujemo da se veliki broj povoljnih ponuda web trgovaca ove sezone pomaknuo u mjesece prije spomenutog Crnog petka. Online kupci prate dobre ponude i za kupnju televizora se odlučuju malo ranije.

Za čime raste potražnja online kupaca?

Trendovi posljednjih godina pokazuju da u procesu kupnje novog televizora potrošači biraju među LCD i LED tehnologijama. LCD televizori su cjenovno povoljniji od LED televizora i poprilično lakši pa ih je jednostavnije montirati na zid što potrošači često žele. Imaju duže vrijeme odaziva, malo uže kutove gledanja i malo slabiji prikaz boja u odnosu na LED televizore koji danas prevladavaju na tržištu.

Ovog puta smo na Jeftinije.hr napravili kratak pregled u dosadašnja kretanja i trendove potražnje.

Najveće zanimanje za kupnju televizora potrošači obično počinju pokazivati u prvim jesenskim mjesecima, a vrhunac potražnje odvija se u studenom, a počinje značajno opadati u veljači. Potražnja ove godine u rujnu je bila na istoj razini kao i prošle godine, i očekujemo da će do rasta trenda potražnje doći u idućim tjednima.

Na vrhu ljestvice najpopularnijih brendova televizora ni ove godine nije došlo do značajnijih promjena. Među domaćim potrošačima najpopularniji su televizori brenda SAMSUNG, a slijede brendovi Philips, Vivax, LG i Hisense. Na vrhu ljestvice najpopularnijih modela našao se pak televizor VIVAX IMAGO LED TV-24LE113T2S2_EU, slijede ga dva Samsungova modela Samsung UE50AU7172UXXH Ultra HD LED TV i SAMSUNG QLED TV QE50Q60AAUXXH. Na četvrtom mjestu popularnosti je HISENSE Televizor 40A5100F 40 Full HD DLED HDMI, a na petom Philips 50PUS8506 UHD Ambilight Android Smart LED Televizor.

Uhvatite ovaj jesenski val potražnje domaćih potrošača za televizorima i istaknite ih na našoj platformi za usporednu kupnju. Online kupci koji su prisutni na Jeftinije.hr su u posljednjoj fazi kupnje, iskoristite trenutak u kojem traže pravi proizvod za sebe i predstavite im svoju ponudu – neka izaberu baš vaš televizor!