Potražnja potrošača za pametnim satovima, električnim biciklima, romobilima te cestovnim i brdskim biciklima kontinuirano raste proteklih nekoliko godina. Čemu pripisati taj rast? Puno je faktora koje bi mogli nabrojati – popularizacija sporta i aktivnosti na otvorenom, želja da i vrijeme godišnjih odmora provodimo aktivno, visoke cijene goriva, sve bolja gradska infrastruktura za bicikliste i romobile, ali dakako i sve bogatija ponuda sportske opreme, a tu posebno mislimo na električne bicikle i romobile.

Pametni sportaši imaju pametni sat

Pametni satovi – mala prijenosna računala koja nosimo praktično na zapešćima omogućuju nam nadogradnju mobitela. Činjenica je da nam osim jednostavnog pristupa mobilnim aplikacijama, puštanja glazbe, navigacije ili beskontaktnog plaćanja nude još više zanimljivih funkcija koje ne možemo dobiti od pametnih telefona. S tom vrstom pametnih uređaja pojedinci mogu mjeriti otkucaje srca, cikluse spavanja i različite sportske aktivnosti. Veliko povećanje potražnje potrošača za pametnim satovima i mjeračima možemo pripisati sve većoj razini sportske aktivnosti s kojom su ovi uređaji postali apsolutni must-have gadgeti.

Na Jeftinije.hr svake godine prvi mali vrhunac potražnje za pametnim satovima primjećujemo u proljetnim mjesecima tijekom kojih lijepo i toplo vrijeme izmami van sve rekreativce željne aktivnosti na otvorenom. Najveći vrhunac potražnje za pametnim satovima i mjeračima odvija se u drugoj polovici godine, od listopada do prosinca.

Električni pogon sportašima daje vjetar u leđa

Iz podataka Jeftinije.hr primjetno je da potražnja za električnim biciklima počinje rasti već u siječnju, s prvim manjim vrhuncem potražnje u ožujku. Kontinuirani rast se nastavlja do idućeg vrhunca u kolovozu kada potražnja za električnim biciklima doživljava svoj godišnji vrhunac.

Slično je i kod eklektičnih romobila s tim da se vrhunac potražnja za njima odvija malo ranije, u srpnju. Općenito je potražnja za električnim romobilima prilično visoka tijekom svih proljetno – ljetnih mjeseci, od svibnja pa sve do listopada, a objasniti se može povoljnim vremenskim uvjetima i praktičnošću koje donosi to sve popularnije prijevozno sredstvo.

Kada sjedamo na bicikle?

Iako slične po popularnosti, analiza potražnje u kategorijama brdskih i cestovnih bicikla pokazuje kako se navike potrošača ipak malo razlikuju ovisno o tipu bicikla koju kupuju. Prema analizi podataka, očito je da već prvo proljetno sunce privlači brdske bicikliste na vožnju, potražnja za MTB biciklima počinje rasti već u veljači, a vrhunac postiže u svibnju. Potražnja za cestovnim biciklima s druge je strane puna uspona i padova tijekom cijele godine, s brojnim vrhuncima sve od travnja do listopada.

Koje još kotače traže sportski orijentirani potrošači? Role, naravno! Mnogima jedna od omiljenih aktivnosti podrazumijeva toplo i ugodno vrijeme i role na nogama. Potražnja za rolama počinje rasti već u veljači, a upravo u travanjskim i svibanjskim danima doseže svoj vrhunac. 

Pripremite se na vrijeme za sezonu povećane potražnje za sportskom opremom, istaknite svoje proizvode na Jeftinije.hr i omogućite svim rekreativcima da na vrijeme pronađu željene proizvode i započnu s omiljenim proljetno – ljetnim aktivnostima. Online kupci su uvijek u potrazi za novim kanalima i povoljnim online ponudama. Upravo to im i omogućujemo na Jeftinije.hr – kod nas će uštedjeti vrijeme na traženju željenog proizvoda i odabrati najpovoljniju ponudu za svoj budget.