Na Jeftinije.hr, najvećem hrvatskom portalu za usporedbu cijena, smo ovoga puta prikupili najvažnije podatke koji otkrivaju sezonske trendove, analizu ponašanja kupaca i vaše konkurencije u kategoriji Bazeni. Otkrit ćete kada je najbolje vrijeme za predstavljanje ponude kupcima. Imate li u svojoj ponudi najpopularnije brandove bazena i koje ih demografske skupine web kupaca najčešće pregledavaju? Pročitajte u nastavku …

Na portalu za usporedbu cijena Jeftinije.hr, u potkategoriji Bazeni, web trgovci mogu istaknuti svoj proizvode i brandove. Provjerite kakve vam mogućnosti oglašavanja i povećanja vašeg prisustva na tržištu te posljedično, povećanja konverzija, možemo omogućiti.

Na prodaju bazena znatno utječu vremenski uvjeti

O kupnji bazena, s kojim je lakše izdržati nesnosne ljetne vrućine, hrvatski potrošači počinju razmišljati već u proljeće. Proteklih smo godina primijetili kako je zanimanje za kupnju počelo rasti već u prvom mjesecu ekstremno visokih temperatura i sunčanih dana. Jednom je taj početak, u kojem smo prepoznali rast, bio već u travnju dok je drugi put zabilježen tek u lipnju, prvenstveno zbog lošeg vremena. Upiti se počinju smanjivati tek u rujnu što vam omogućuje relativno dugu sezonu prodaje.

U svibnju značajno povećanje broja pretraživanja bazena

U protekle tri godine primjetan je značajan porast zanimanja za bazenima tijekom svibnja pa je iznimno važno da web trgovci pripreme i oglase svoju ponudu – na vrijeme, i do nekoliko tjedana, pa čak i mjeseci, unaprijed.

Zanimanje za kupnju bazena za kućnu upotrebu raste iz godine u godinu. Na Jeftinije.hr, svake godine primjećujemo osjetno veći broj upita za bazenima u usporedbi s godinom ranije. U 2020. očekujemo 350 % rast s obzirom na godišnji prosjek.

Koliko smo spremni platiti za vodeno osvježenje kod kuće?

Hrvatski su potrošači prošle godine najčešće pretraživali bazene s prosječnom cijenom od 10.386 kn a dva najviše pregledavana modela bili su drveni samostojeći bazeni višeg cjenovnog razreda. Najviše su se pretraživali bazeni branda Intex, među TOP 20 proizvoda našlo se čak 14 njihovih bazena.

Najtraženiji bazen Intex Prism Frame s metalnom konstrukcijom

Bazen kojeg su hrvatski potrošači najviše pretraživali u očekivanju razdoblja visokih temperatura u 2019. bio je bazen Intex PRISM FRAME s metalnom konstrukcijom i prosječnom cijenom od 2637 kn.

Top 5 brandova bazena u prošloj godini

Prema podacima Jeftinije.hr u 2019. hrvatski su potrošači najčešće tražili informacije o bazenima branda Intex koji je apsolutno vladao nad svim ostalim TOP brandovima. Slijedili su ga Bestway, Zodiac, Swing i Marimex.

Demografske zanimljivosti pretraživanja u kategoriji Bazeni

Po pitanju kupnje bazena neznatno vode muškarci, njih je 54 % dok je žena 46 %. Predstavnici starosne skupine od 35 do 44 godine predstavljaju gotovo 30 % ukupnog broja potrošača koji se zanimaju za kupnju bazena. Nešto manje, oko 25 % potrošača je staro između 45 i 54 godine dok je 15 % kupaca starosti od 55 do 64 godine. Najmanje zanimanja za kupnju bazena vidimo kod najmlađih potrošača, od 18 do 24 godine.