Čak više od 80% Hrvata kupuje online!? Evo zašto je to tako i što se najviše kupuje

Dostupnost od 0-24 sata, jednostavna i brza kupnja, sigurnost kod online kupnje neki su od ključnih faktora zbog kojih Hrvati vole kupovati online.

Svakim danom sve je manje straha i bauka oko online kupovine. Ako se vratimo 20-tak godina unatrag, gotovo da je nemoguće zamisliti kako tako velik broj Hrvata koristi online trgovine.

Doduše, neki se još uvijek prisjećaju dial-up modema, a da pritom nisi mogao telefonirati i surfati istovremeno stoga sa sigurnošću možemo reći da je ovaj podatak itekako zanimljiv.

Odjeća i obuća na vrhu popisa

Osim odjeće i obuće koju Hrvati najviše vole kupovati slijedi: namještaj, hrana i tehnika. Zbog pristupačnih cijena i same dostupnosti, ponuda ovih artikala je bolja nego u klasičnim trgovinama.

Gotovo trostruko povećanje nego godinu dana ranije

Da bi ova brojka od, točnije, 84% bila impresivnija govori podatak kako je godinu ranije “tek” 33% Hrvata kupovalo online. Štoviše, neke su autokuće uvele mogućnost online kupnje automobila pa je iz tog razloga moguće dobiti željeni automobil na sam kućni prag.

Provjerite da li trgovac ima oznaku sigurne kupnje

Iako je ‘ljubav’ Hrvata prema online shoppingu očita, ipak obratite pozornost na ovu stavku. Možda niste znali, ali ista pravila vrijede online kao i u maloprodajnim trgovinama te su određena Zakonom o zaštiti potrošača.

Obratite pozornost na certificirane web trgovine! 

Kako prepoznati i provjeriti trgovca s oznakom sigurne kupnje možete saznati klikom na sljedeću poveznicu: Informacije za potrošaće