E-knjige su postale cjenovno dostupne i iznimno praktične pa su i e-čitači postali sve popularniji među web kupcima.

U pretpandemijskim sezonama potrošači su pribjegavali ovakvoj vrsti čitanja najviše u jesenskim i zimskim mjesecima. Prošlogodišnji produženi boravak kod kuće izazvao je veliku potražnju za e-čitačima i u do tada neuobičajenim proljetnim mjesecima, ali ove se godine kupovne navike polako vraćaju u normalu i jačaju pa rast potražnje primjećujemo već i u ljetnim mjesecima.

Posljednje tri godine, hrvatski su potrošači tražili e-čitače u hladnijim danima, a primjećujemo i da je potražnja za njima rasla iz godine u godinu da bi ove godine svoj vrhunac dosegla već u svibnju i srpnju.

Najpopularniji modeli e-čitača kod hrvatskih potrošača u srpnju bili su: Kindle Paperwhite 8GB with special offers, Kindle WiFi 2019, E-Book Reader Amazon Kindle Paperwhite 2018 SP, 6″, 8GB, WiFi, E-Book Reader Amazon Kindle Paperwhite 2020 SO, 6″, 8GB, WiFi i Amazon Kindle (2020) 8GB WiFi ebook čitač, bijele boje.

Slovenski su potrošači u srpnju najviše pretraživali e-čitač AMAZON Kindle Paperwhite 2018 SP 8GB WiFi, crne boje, a po popularnosti su ga slijedili: AMAZON e-čitač Kindle 2020 8GB Wi-Fi, KOBO e-čitač Clara HD 6″ Touch 8GB WiFi (N249-KU-BK-K-EP), Kobo Libra H2O e-čitač, 17,8 cm (7″), na dodir, 8 GB, WiFi i e-čitač KINDLE Amazon New Touch 2019 8GB, bijele boje.

Koji su brendovi e-čitača najpopularniji u Hrvatskoj? Na tržištu definitivno kraljuje KINDLE (AMAZON), a slijede brendovi KOBO, POCKETBOOK, ALCOR i ONYX BOOX.

U Sloveniji je najpopularniji brend KINDLE (AMAZON), a slijede ga KOBO, POCKETBOOK, TECH-PROTECT i ONYX BOOX.

Ako želite znati više o spomenutoj kategoriji ili želite dobiti uvid u bilo koju drugu kategoriju proizvoda, pišite nam na e-mail podrska@jeftinije.hr. Rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na sve vaše upite. Nemojte odgađati 🙂