Dok naši sjeverni susjedi slave svoja biciklistička dostignuća, naši se rekreativni biciklisti tek bude. Ipak, i na hrvatskom se tržištu može primijetiti povećano zanimanje za cestovnim biciklima. S 2020. godinom kategorija cestovnih bicikli doživjela je pravu eksploziju. Na vrhuncu sezone potražnja je bila 300 % veća nego u 2019. Ove je godine potražnja za cestovnim biciklima počela rasti u veljači, a svoj prvi vrhunac je dosegla u travnju.

Slovenski web kupci su, doduše, puno više oduševljeni cestovnim biciklima, o čemu svjedoče i podaci iz srpnja kada je potražnja za spomenutim proizvodima bila najveća u posljednje 3 godine. Niz uspjeha na velikim biciklističkim natjecanjima, od kojih je posljednje na aktualnim Olimpijskim igrama oblikovalo je potražnju za biciklima u Sloveniji. Potražnja je relativno visoka tijekom cijele godine, s rijetkim pozitivnim odstupanjima.

Najpopularniji cestovni bicikli u Hrvatskoj, u protekla 4 tjedna bili su: cestovni bicikl Specialized TARMAC SL7 EXPERT 2021, cestovni bicikl Triban Easy ženski bijeli, SPECIALIZED ALLEZ E5 ELITE 2021, cestovni bicikl Giant Escape 1 Disc S te cestovni bicikl EDR CF 105 Disc crni.

Među slovenskim potrošačima u posljednjih 30 dana najpopularniji su bili bicikli: WILIER cestovni bicikl GTR Team Astana Pro Team Replica M 2021, TRIBAN cestovni bicikl s disk kočnicama RC 500, TREK cestovni bicikl DOMANE AL 2 DISC, TRIBAN cestovni bicikl RC500 (s disk kočnicama) i TRIBAN cestovni bicikl RC120 (s disk kočnicama).

Među hrvatskim potrošačima u protekla četiri tjedna najpopularniji brendovi cestovnih bicikla bili su bicikli TRIBAN, a slijedili su brendovi GIANT, MERIDA, TREK i SPECIALIZED BICYCLES USA. I kod slovenskih potrošača najpopularniji je brend TRIBAN, a na popisu su se još našli SCOTT, WILIER, EONDREIST i TREK.

Ako želite znati više o spomenutoj kategoriji ili želite dobiti uvid u bilo koju drugu kategoriju proizvoda, pišite nam na e-mail podrska@jeftinije.hr. Rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na sve vaše upite. Nemojte odgađati 🙂