Imate super kataloge za svoje akcije? Vidi li ih dovoljno kupaca?

Katalozi su odavno dio marketinške i prodajne prezentacije proizvoda. Potrošaču pomažu u odabiru pokazujući karakteristike proizvoda, cijene, točne informacije ili prezentiraju tvrtku, njene proizvode i usluge. Svakako da prodajni i akcijski katalozi nisu novost na tržištu, ali se posljednjih godina njihov oblik, ali ne i funkcija – drastično promijenio.

Održivost je postala novi buzzword koji se pojavljuje na svim fazama potrošačkog ciklusa. Tvrtke i pojedinci, uključujući i online kupce, poprilično su osviješteni i spremni agilno i spretno se prilagoditi toj činjenici.

Poslovanje s naglaskom na ekološku dimenziju podržavamo i na Jeftinije.hr, između ostalog i uz pomoć e-kataloga. Iako se broj tiskanih kataloga u poštanskim sandučićima posljednjih godina drastično smanjio, na godišnjoj razini i dalje zaprimimo desetke tiskanih kataloga. Iako se na prvi pogled možda ne čini puno, činjenica da je za samo 1 tonu reklamnog materijala potrebno posjeći 17 stabala i potrošiti 30 litara pitke vode nikoga ne bi trebala ostaviti ravnodušnim. Za tiskanje kataloga se na godišnjoj razini utroši do 3,6 milijuna tona papira, što je ogroman trošak za sve naručitelje, ali još i veći za dragocjeni ekosustav.

Na Jeftinije.hr imamo posebnu podstranicu katalozi.jeftinije.hr koja online kupcima omogućuje da na jednom mjestu prate sve aktualne akcijske i promotivne kataloge i letke svih hrvatskih trgovina. Potrošači tako mogu izbjeći gomilanje papirnatih kataloga, samim time smanjiti količinu proizvedenog otpada, a istovremeno pronaći sve informacije koje su im potrebne za razboritu kupnju. 

Činjenica je da čak 76 % online kupaca neće prije kupnje pogledati proizvod u fizičkoj trgovini, i stoga je važno da vaši akcijski i promotivni katalozi budu uvijek dostupni i putem interneta koji je sve dominantniji kanal putem kojeg kupci traže nove informacije.

Zašto ne bi svoj katalog objavili na Jeftinije.hr? istraživanje koje smo proveli među našim korisnicima pokazuje da je usporedba ponuda na web stranicama i platformama za usporedbu najčešći izvor istraživanja prije kupnje – češći i od korištenja internetskih tražilica.

Najveće prednosti objavljivanja kataloga na Jeftinije.hr su:

  • Objavit ćemo vaš katalog na homepage katalozi.jeftinije.hr​​​​​​​
  • Objavit ćemo vijest o tome na našoj Facebook stranici (primjer)
  • Poslat ćemo newsletter sa sadržajem iz vašeg kataloga na email adrese više od 13.000 pretplatnika registriranih za redovito primanje Kataloga (primjer)
  • 130.000 mjesečnih pregleda kataloga s prosječnim vremenom čitanja od 2:00 min
  • Vaš katalog vidjet će ciljna skupina koja je prvenstveno zainteresirana za online kataloge.

Kataloge objavljujemo tri puta tjedno što osigurava redovitu ažuriranost ponude aktualnih kataloga. Online kupcima su na raspolaganju različite akcijske ponude u kategorijama hrane i pića, tehničkih proizvoda poput televizora, prijenosnih računala, računalne opreme, pametnih telefona, opreme za dom i vrt te drugih važnih kategorija proizvoda.

Upotreba i pregled samih e-kataloga korisnicima je iznimno jednostavna i praktična. Klikom na svaki izabrani katalog ili letak, otvara se praktična aplikacija koja omogućuje listanje kataloga, a uključuje i mogućnost pretraživanja kataloga zahvaljujući kojoj potrošači još brže mogu pronaći željene ponude i proizvode.

Isto tako, u interaktivnim katalozima možete kliknuti i pregledati priložene linkove, a sve kataloge možete pregledavati i na pametnom telefonu bilo gdje i u bilo kojem trenutku.

Čini se da održivi put do potencijalnih kupaca i ekološke osviještenosti vodi i preko e-kataloga. Budite dio uspješne ekološke priče i još uspješnije priče i prodajnom uspjehu. Sve informacije, savjete o suradnji i vidljivosti vaših kataloga na katalozi.jeftinije.hr dobit ćete na podrska@jeftinije.hr.