[INTERVJU] Emmezeta.hr: pobjednik WTG 2016 u kategoriji Dom i vrt

Što je ključno za uspjeh web trgovine Emmezeta.hr?

Svakako više faktora utječe na uspjeh Emmezetine web trgovine, a što je na prvom mjestu? To mi je teško izdvojiti, no možda bih ipak naglasila fer odnos prema kupcima i transparentnost u tom odnosu. Tu je zatim i ponuda koja prati ponudu u fizičkim dućanima: brojem referenci, načinima plaćanja i integriranost programa vjernosti.

Što kod vas kupci najviše cijene?

Kupci cijene dobar odnos kvalitete i cijene, važan im je osjećaj da ne kupuju mačka u vreći. Isto tako cijene naše poštivanje njihovih potrošačkih prava, kao i brzinu reakcije u slučaju bilo kakvih problema. Važan im je taj osjećaj sigurnosti i pouzdanosti, a mi razvijamo procese i educiramo osoblje u tom smjeru.

Kako održavate kontakt s kupcima i na koji način ih uspijevate zadržati?

Prvi korak je uspostavljanje samog kontakta, a to je ponuditi proizvod koji kupac treba. U online trgovini, željeli mi to priznati ili ne, koliko god se trudili kroz opise proizvoda ili fotografije, opise procesa koji se odvijaju u pozadini, nismo u mogućnosti pokriti baš sva područja, pa za dodatne upite imamo otvoreno više kanala – online i offline, tu su naravno i nezaobilazne društvene mreže.

Koje su karakteristike koje vas izdvajaju od konkurencije?

Širina asortimana. Sve što vam treba za opremanje doma naša web trgovina ima u ponudi i na jednom mjestu. Od žlice i vilice, vaze, do kuhinje ili hladnjaka i televizora. Uvijek u ponudi imamo preko 8.000 proizvoda provjerene kvalitete i što je najvažnije ti proizvodi prisutni su na našim skladištima. To nam omogućava kratke rokove isporuke.

Koji je bio vaš najveći izazov otkad imate internet trgovinu?

Procese koje razvijamo sami i odvijaju se u našem poslovnom okruženju izazov je unaprijediti, no veći je izazov osiguranje kvalitete u procesima na kojima surađujemo s partnerima. Pri tome mislim na logistiku – dostavu proizvoda do kućnog praga naših kupaca. No kada imate pouzdanog poslovnog partnera onda niti ti procesi ne predstavljaju problem.

Što mislite kakav će utjecaj imati naziv Web Trgovac Godine na vaše poslovanje?

Očekivanja kupaca svakim danom su sve veća, kupuju u domaćim ali i inozemnim web trgovinama, uspoređuju …. U protekloj godini neki naši konkurenti pokrenuli su online poslovanje, tako da činjenica da Emmezetin web shop sada već drugu godinu za redom osvaja ovu nagradu smatramo izuzetnim uspjehom. To je potvrda kvalitete, a kvaliteta može samo rezultirati poboljšanjem poslovnih rezultata.

Kakav je po vašem mišljenju utjecaj projekta Web Trgovac Godine na internet trgovinu u Hrvatskoj?

Udio kupaca koji se informira online prije kupnje je velik, nerazmjerno tim brojkama udio onih koji kupuju je mali. Brojke se nažalost sporo mijenjaju. Svaki projekt koji osvještava kupce o pozitivnim prednostima online trgovine, te istovremeno educira kupce o potencijalnim opasnostima, je iz naše perspektive vrijedan projekt koji će doprinijeti da se kupci češće i više odlučuju svoju kupovinu obaviti online.