I dok se razmišlja o novim, rigoroznijim mjerama u pojedinim dijelovima Hrvatske, sreća je da toplom i lijepom vremenu koje poziva na razne aktivnosti u prirodi ne moramo odolijevati.

Obožavatelji bicikliranja već traže najbolje ponude bicikla i biciklističke opreme, a slijede ih obožavatelji kampiranja koji će sigurno prvom prilikom potražiti bijeg u prirodi. Ovog puta pripremili smo vam prikaz sezonske potražnje za proizvodima iz kategorija biciklizam i oprema za kampiranje i potražili najpopularnije proizvode u spomenutim kategorijama koje su potrošači u protekla 4 tjedna najčešće pretraživali.

Vole li hrvatski potrošači voziti bicikl?

Ako ćemo potrošačko oduševljenje nekim sportom izraziti monetizacijskim oblikom, podaci s Jeftinije.hr pokazuju kako su na kupnju bicikla i biciklističke opreme u 2020. godini Hrvati u prosjeku trošili oko 3242 kn. Podaci našeg sestrinskog portala u Sloveniji, Ceneje.si, pokazuju da su slovenski potrošači na iste proizvode u prosjeku trošili gotovo više nego duplo više, točnije – 917 €.

Ipak, unatoč svim promjenama koje su nas iznenadile prošle godine, činjenica je da su domaći kupci još više oduševljeni biciklizmom. Potražnja za cestovnim biciklima povećala se eksponencijalno, već u travnju je odstupala od uobičajene potražnje u protekle 3 godine za nevjerojatnih 118 %. Prvi vrhunac pretraživanja, dosegnut u svibnju, bio je za 459 % viši nego u 2019., a sličan je skok u kategoriji bio i u srpnju.

Ako je suditi po krivulji pretraživanja, Slovenci su se, unatoč epitetu biciklističke nacije, držali ustaljenog obrasca povećane potražnje u kategoriji bicikala i biciklističke opreme. Zanimanje za kupnju u Sloveniji svake godine počinje rasti u ožujku i travnju. Vrhunac obično bude u srpnju, ali je prošle godine primijećen već u svibnju, a nakon toga je slijedio još jedan vrhunac u rujnu.

Ako ujedinimo opažanja sezonskih trendova kod prodaje bicikala i biciklističke opreme i povećani broj online kupnji od prošle godine – opravdano možemo očekivati više vrhunaca prodaje bicikla i to sve do jeseni.

Što biciklisti traže ovih dana? Koje su najpopularnije robne marke?

Najtraženiji brandovi cestovnih bicikala u posljednja 4 tjedna u Hrvatskoj su bili bicikli Cube, Specialized, Bianchi i Trek, dok su Sloveniji najtraženiji bili bicikli brandova Scott, Trek, Fuji i Specialized.

Budite pripremljeni, ponudite svojim potencijalnim kupcima upravo ono što će početi tražiti u idućim danima i tjednima. Pobrinite se za uspješnu prodaju u idućim mjesecima i privucite svoje kupce uz pomoć oglašavanja i isticanja proizvoda na Jeftinije.hr.

KAMPIRANJE

Svake godine u Hrvatskoj primjećujemo trend povećane potražnje za opremom za kampiranje koja počinje u ožujku i u kojoj zanimanje kupaca ostaje vrlo visoko sve do kraja rujna. Bez obzira na neobičnu 2020. godinu,  vrhunac je kao i svih posljednjih godina primijećen u srpnju.

U Sloveniji sezona traje nešto kraće, počinje u travnju i traje sve do kraja kolovoza. U specifičnoj prošloj godini, vrhunac potražnje bio je odgođen na mjesec dana i mogao se primijetiti u srpnju dok je ranijih godina vrhunac sezone kupnje bio vidljiv već u lipnju.

Kakvu opremu za kampiranje kupci traže ovih dana?

Naši podaci pokazuju da su potrošači u protekla 4 tjedna intenzivno počeli pretraživati pojedine proizvode iz kategorije opreme za kampiranje. Najtraženije brandove popisani su u nastavku, jesu li među njima i oni koje i vi prodajete? Na hrvatskom online tržištu najtraženiji su bili proizvodi brandova: Victorinox, Gerber i Intex.

U Sloveniji je najpopularniji brand opreme za kampiranje bio Intex, a slijedili su brandovi Muela i Victorinox.

Među najtraženijim proizvodima kod hrvatskih potrošača u posljednjih mjesec dana našli su se sprej za samoobranu Pfeffer Fog, mačeta Gerber Versafix Pro, plinsko kuhalo ISKRA OR-201, prijenosni hladnjak SENCOR SCM 2025 i džepni nožić Victorinox Huntsman.

U Sloveniji je trenutno najtraženiji lovački nož Muela 85-180, nakon njega slijedi Intex madrac na napuhavanje Twin Dura-Beam mid rise, plinsko kuhalo Gazcamp, Intex madrac na napuhavanje Full Dura-Beam Classic Downy te privjesak za ključeve odnosno mini džepni alat True Utility Sharkey.

Imate li već u svom asortimanu neke od najpopularnijih proizvoda koje potrošači trebaju za svoj idući izlet u prirodu? Prodajete li su svojoj online trgovini najtraženije brandove opreme za kampiranje? Kako biste i vi bili TOP odabir online kupce, izaberite jednu od brojnih mogućnosti isticanja proizvoda na Jeftinije.hr, kanalu koji vam pruža najveću mogućnost konverzije, i to u pravom trenutku – kada potrošači budu tražili vaše proizvode. Ako imate bilo kakvo pitanje, javite nam se na info@jeftinije.hr i dobit ćete sve informacije o mogućnostima oglašavanja i isticanja vaših proizvoda.

Objavite svoje proizvode na najvećem hrvatskom portalu za usporednu kupovinu!

Pridružite se više od 301 web trgovina s preko 1.572.938 dnevno aktivnih ponuda.

Na Jeftinije.hr također možete odabrati različite formate oglašavanja i dodatno istaknuti ponudu!

Odaberite napredne mogućnosti oglašavanja i obratite se kupcima koji su u procesu kupnje.