Pouzdan pokazatelj otvaranja sezone piknika i uživanja u vrtu je zasigurno zvuk kosilica. Proljetno vrijeme svako godine potakne značajan broj kupaca ka intenzivnom uređivanju okućnice i vrta te posljedično – istraživanjima online ponuda vrtnog alata i uređaja.

Potražnja hrvatskih potrošača za benzinskim i akumulatorskim kosilicama i trimerima tradicionalno počinje u travnju, lagano se smanjuje u svibnju, ali i dalje vrlo visoku razinu zadržava sve do kraja rujna kada završava sezona toplijih dana i uživanja na otvorenom.

U Sloveniji, potražnja počinje rasti kao i u Hrvatskoj, u travnju i na vrhuncu ostaje u svibnju. Prošle je godine potražnja znatno skočila, zbog lockdowna i ograničenja kretanja, a ove godine porast se primjećuje upravo ovih dana. Zanimanje za kupnju kosilica ostaje vrlo visoko u Sloveniji sve do rujna.

U protekla su četiri tjedna hrvatski kupci najčešće pretraživali samohodnu benzinsku kosilicu 18R-144-M3, benzinsku kosilicu GartenXL 16R-127-M3 2.7 KS potom još jednu benzinsku kosilicu GartenXL, ali model 20RT-200-E3 4.6 KM te trimere: Iskra TU331SEU i Ikra HG48SMH-S.

Slovenski su se potrošači najčešće odlučivali za: samohodnu benzinsku kosilicu GartenXL 18R-144-M3, a slijedile su je: samohodna benzinska kosilica GartenXL 20RT-200-E3, benzinska kosilica GartenXL 5v1, akumulatorska kosilica Makita DUR181Z i benzinska kosilica Ramda G42P-A.

Prilikom pregleda TOP brandova kosilica primijetili smo da su izbori hrvatskih i slovenskih potrošača po pitanju kosilica drastično različiti. Među TOP 5 se u obje države našao samo jedan brand i to GartenXL.

Među hrvatskim potrošačima trenutno su najpopularniji brandovi: Iskra, GartenXL, Einhell, Bosch i Fieldmann, a kod slovenskih potrošača to su: Makita, Villager, GartenXL, Ramda i Honda

Ako želite znati više o spomenutoj kategoriji ili želite dobiti uvid u bilo koju drugu kategoriju proizvoda, pišite nam na e-mail podrska@jeftinije.hr. Rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na sve vaše upite. Nemojte odgađati 🙂