Kategorija koja je doživjela prijevremenu potražnju

U razdoblju između ožujka i srpnja ove godine, zbog promijenjene stvarnosti kupovine, imali smo priliku primijetiti zanimljiva kretanja potražnje u specifičnim segmentima i kategorijama na Jeftinije.hr. Detaljno poznavanje trendova koji se iznimno brzo prilagođavaju nastalim uvjetima ključno je za dobru pripremljenost na tržištu. Svaki web trgovac želi odličnu prepoznatljivost te pravovremeno isticanje svojih proizvoda na kanalima koji mu mogu osigurati najvišu konverziju. Zato se i vi na vrijeme pobrinite za svoje marketinške aktivnosti na najvećoj platformi za usporednu kupovinu Jeftinije.hr.

GDJE MOGU OBJAVITI SVOJE PROIZVODE?

Zbog izvanrednih uvjeta, potrošači su u prvoj polovici ove godine ubrzano tražili proizvode u kategoriji Računala, rast potražnje za spomenutim proizvodima iznosio je čak 143 % u  usporedbi s istim razdobljem prošle godine. U okviru spomenutih proizvoda, narasla je i potražnja za laptopima za dobrih 133 % YoY te INK-JET printerima za 152 %!

Sezonski trend za kupnju računala i različitih pisača proteklih je godina počinjao u studenom, a vrhunac dostizao u prvim danima prosinca. Istu ili sličnu sezonu možemo očekivati i ove godine. Pri tome ne smijemo zanemariti činjenicu da je potražnja za različitim tipovima pisača u prvoj polovici ove godine osjetno narasla. Prema podacima prijašnjih godina kojima raspolažemo na Jeftinije.hr, zbog godišnjih odmora i želje da objektivom uhvatimo sve ljetne trenutke, vrhunac potražnje za FOTO printerima možemo očekivati u kolovozu!  Osviještenost potrošača o tome kako je računalna i tehnološka opremljenost doma postala neophodna, a ne samo izbor, zrcali se i u rastu potražnje za određenim proizvodima te povećanom potražnjom u razdobljima kada većinu vremena provodimo u svoja četiri zida, bilo to zbog drugog vala epidemije ili jednostavno, hladnijeg dijela godine.

Kliknite za povećanje i koristite strelice za pomicanje slika

Na temelju podataka Jeftinije.hr možemo zaključiti kako će zanimanje za 3D printerima narasti i u jesenskim mjesecima, ako nas drugi val epidemije ne iznenadi i još ranije zadrži u našim domovima u kojima ćemo se posvetiti raznim digitalnim hobijima i stvaranju. 3D printeri dobar su primjer uz pomoć kojeg potrošači mogu proširiti svoje hobije i umjetničko stvaralaštvo koje je u ovom digitaliziranom obliku dobilo neograničenu kreativnost i produkciju, jednako među profesionalcima u industrijskom dizajnu, arhitekturi, inženjerstvu i konstrukcijama kao i među amaterima hobistima koji su 3D printere uveli i u svoje vlastite domove.

Uvijek ažurno stanje

Želite pratiti ažurno stanje robnih marki i pretrage proizvoda po ključnim kategorijama? U tom slučaju, klik na donju sliku i ispunite obrazac.