Stigla je sezona godišnjih odmora! Sve potrošače koji u idućim tjednima planiraju automobilom otputovati na zaslužen odmor brine ista stvar – gdje smjestiti svu potrebnu prtljagu? Rješenje su dakako – krovne kutije i nosači. Potražnja za tim proizvodima počinje rasti s prvim danima ljeta kada češće odlazimo na kratke i duge godišnje odmore.

Vrhunac potražnje u Hrvatskoj je u srpnju, a prošle ga godine nije uspjela poljuljati niti pandemija. Zanimljivost ovogodišnjih rezultata je da je već u svibnju potražnja dosegla prošlogodišnji vrhunac tako da svakako možemo očekivati vrlo dinamičnu i profitabilnu godinu prodaje krovnih kutija i nosača.

U Sloveniji je, s druge strane, posljednjih godina potražnja za krovnim kutijama i nosačima počela rasti u travnju s vrhuncem kao i u Hrvatskoj, u srpnju. Kod susjeda je prošla pandemijska godina utjecala na potražnju za ovom vrstom auto opreme pa se vrhunac potražnje dogodio već u lipnju i ostao gotovo nepromijenjen sve do kraja srpnja.

Hrvatski su kupci u posljednjem mjesecu najviše pretraživali proizvod: Thule Pacific Sport (600) siva krovna kutija, a slijedili su ga proizvodi: Menabo Brio krovni nosač, 120 cm, BQ krovni nosač, ALU, 125 cm, Bottari univerzalni krovni nosači in Menabo krovni spremnik Marathon 400, Dark Menabo.

Slovenski su kupci najčešće pretraživali osnovne palice THULE WingBar Edge 9585, srebrne barve. A poredani prema popularnosti našli su se i: Menabo Brio krovni nosač, 120 cm, BQ krovni nosač, ALU, 125 cm, Bottari univerzalni krovni nosači in Menabo krovni spremnik Marathon 400, Dark Menabo.

Koji brendovi najviše privlače domaće putnike i turiste? Trenutno je to brend Thule koji je na vrhu popularnosti i u Hrvatskoj i u Sloveniji. U Hrvatskoj su se među top brendovima našli još: MENABO, G3, BQ i BOTTARI. Dok su na slovenskoj ljestvici popularnosti brendovi PERUZZO, MENABO FARAD i G3.

Ako želite znati više o spomenutoj kategoriji ili želite dobiti uvid u bilo koju drugu kategoriju proizvoda, pišite nam na e-mail podrska@jeftinije.hr. Rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na sve vaše upite. Nemojte odgađati 🙂