Kretanje potražnje za LCD/LED televizorima

Liga prvaka, europsko prvenstvo u vaterpolu, Eurobasket, početak novih serija i novih sezona u rujnu i vrijeme kojeg ćemo u idućem razdoblju sve više provoditi kod kuće – sve to značajno podiže i potražnju za televizorima. Što mislite da će ove godine najviše utjecati na kupnju televizora? Na Jeftinije.hr pripremili smo vam kratki pregled u trenutna kretanja i trendove potražnje.

Trendovi posljednjih godina pokazuju da potrošači pri kupnji televizora najčešće biraju između LCD i LED tehnologije. LCD televizori u pravilu su malo povoljniji od LED televizora te prije svega laganiji pa ih je jednostavnije montirati na zid, što potrošači često žele. No, imaju dulje vrijeme odaziva, nešto uže kutove gledanja i ne prikazuju boje precizno kao LED televizori koji danas dominiraju tržištem.

Potrošači obično najveći interes za kupnju televizora počinju pokazivati u rujnu, potražnja vrhunac doseže u studenom nakon čega je u opadanju sve do veljače na čijoj razini ostaje ostatak godine.

I kako će se web trgovci ove godine pobrinuti za svoje kupce? Ponudite im ono što traže, tamo gdje to najradije traže – na Jeftinije.hr. Ako vas zanima kako dobiti detaljniji u uvid u spomenutu ili bilo koju drugu kategoriju proizvoda, pištite nam na podrska@jeftinije.hr. Ovdje smo da vam pomognemo bolje poslovati, javite nam se s povjerenjem.

Pregled najpopularnijih brendova LCD /LED televizora u tekućoj godini nije veliko iznenađenje. Na samom vrhu najpopularnijih i dalje dominira Samsung, a slijede ga kao i prošle godine brendovi Philips, Vivax i LG. Do jedine je promjene došlo na petom mjestu; ove se godine na posljednjem mjestu popularnosti umjesto Sonya našao brend Hisense.  

Među TOP odabirima hrvatskih potrošača i ove su se godine našla dva Samsung televizora, i to na trećem i četvrtom mjestu najpopularnijih modela. Na drugom se mjestu našao Hisense televizor, a na posljednjem Philipsov LED model. Prvo mjesto, kao i prošle godine zauzeo je Vivaxov 24“ LED model.

Uhvatite jesenski val povećane potražnje za LCD/LED televizorima i istaknite ih na našoj platformi za usporednu kupovinu. Online kupci koji se već nalaze na Jeftinije.hr su u posljednjoj fazi kupnje. Iskoristite trenutak u kojem pretražuju televizore i predstavite im svoju ponudu!