Poskupljena, inflacija, veći troškovi na svakom koraku i pri svakoj kupnji – s tim se trenutno susreću svi hrvatski potrošači. Kako je s cijenama cjelogodišnjih i zimskih guma, koje ovih dana potrošači sve češće traže na internetu? Možemo li očekivati promjene cijena? Naime, bliži se obvezna upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta koja traje od 15. studenog sve do 15. travnja.

Godišnji trend pokazuje kako sezonska potražnja za zimskim i cjelogodišnjim gumama počinje naglo rasti krajem kolovoza i svoj apsolutni vrhunac doseže u studenom. Međutim, s obzirom na ovogodišnju ekonomsku situaciju možemo očekivati da će se vrhunac potražnje dogoditi ranije jer se potrošači ubrzano pripremaju na razdoblje težih financijskih uvjeta

Prema podacima koje je prenio HAK, zimske gume su već poskupjele za više od 21 % u odnosu na prethodnu godinu, što proizvođači opravdavaju poskupljenjem sirovina te višim troškovima proizvodnje i transporta. U očekivanju daljnjih poskupljenja potrošači su u potrazi za trenutno najpovoljnijim ponudama na Jeftinije.hr. Uz spomenuta poskupljenja automobilskih guma, očekuje se i rast cijena vulkanizerskih usluga što će samo povećati spremnost potrošača na lov na povoljnije ponude.

U svjetlu općih poskupljenja i inflacije, sve je to dakako očekivano, ali na tržištu automobilskih guma, ove će godine pobijediti oni koju budu spremni na vrijeme – kako se web trgovci mogu pripremiti?

Potrošači se jako dobro informiraju prije kupnje pa odlična vidljivost i predstavljanje proizvoda tamo gdje ih većina potrošača traži u završnoj fazi kupnje – je i odgovor na nadolazeću sezonu kupnje guma koje će ove godine biti drugačija nego prijašnjih godina.

Zato se na vrijeme javite na podrska@jeftinije.hr i dobit ćete sve informacije o mogućnostima objave vaše ponude cjelogodišnjih i zimskih guma te sve informacije o oglašavanju koje će ubrzati vašu online prodaju. Ove godine će kupci kupnju guma obaviti malo ranije, stoga ne gubite dragocjeno vrijeme i predstavite svoju ponudu.

Najpopularnija marka zimskih guma ove je godine SAVA, već tradicionalno omiljen brend među hrvatskim potrošačima. Odanost navedenom brendu  potvrđuje i činjenica da su se među pet najpopularnijih modela zimskih guma u 2022.  našla čak tri Savina modela zimskih guma. Potražnja za spomenutim gumama je očito najveća, a slijede je brendovi: HANKOOK, CONTINENTAL, BRIDGESTONE I KLEBER. 

Potrošači su najčešće tražili zimsku gumi Sava Eskimo 3+ ( 205/55 R16 91T ), zatim SAVA 205/55R16 91H ESKIMO HP2 T, Kleber Krisalp HP 3 ( 205/55 R16 94H XL ), Hankook i*cept RS 2 (W452) ( 205/55 R16 91T 4PR , SBL ) te SAVA zimska guma 195 / 65 R15 91T ESKIMO S3+ MS.

Zanima vas više, želite prestići konkurenciju i na vrijeme predstaviti svoju ponudu  online kupcima koji su već u potrazi za dobrim zimskim i cjelogodišnjim gumama? Pišite nam na podrska@jeftinije.hr. Ovdje smo da vam pomognemo još bolje poslovati, javite nam se!