Očito je prvi val hladnoće podsjetio hrvatske potrošače na nadolazeće hladnije doba godine. Potražnja za motornim pilama počela je značajno rasti. Ove je godine potražnja za motornim pilama – u usporedbi s 2019. pa čak i 2020. – otišla u nebo! Vrhunac se mogao primijetiti u ožujku, jednako kao i u Sloveniji, a zanimanje za kupnju motornih pila ostalo je visoko sve do ljetnih mjeseci, dok ponovni rast očekujemo i u jesenskim mjesecima.

U Sloveniji se potražnja nije puno razlikovala od one u Hrvatskoj. Posljednjih godina vrhunac potražnje je u ožujku, a prošle godine, u duhu pandemijskih mjera, gotovo se udvostručila potražnja za tom vrstom alata. Ove se godine u zanimanje približilo prošlogodišnjem, iznimno visokom vrhuncu pa možemo očekivati da će i drugi jesenski vrhunac slijediti prošle trendove.

Hrvatski su potrošači u proteklom mjesecu najviše pretraživali motornu pilu Makita DUC254Z, koja je bila prvi izbor. Slijedile su je: motorna pila Husqvarna 435 1,6kW(2,2KM) VODILICA 38c, Daewoo DCS5820 benzinska lančana pila, 52cm3 , 2.1 kW, BOSCH akumulatorska pila EasyCut 12 + akumulator te motorna pila H 440 AKC.

Slovenci su u kolovozu najviše pretraživali akumulatorsku ručnu pilu BRENCHIE. Ostali modeli na TOP 5 najpopularnijih modela bili su: benzinska lančana pila DCS5820 brenda DAEWOO , motorna pila HUSQVARNA 435, lančana pila VILLAGER VGS 520 PRIME i akumulatorska lančana pila MAKITA DUC254Z.

Omiljeni brendovi motornih pila kod hrvatskih potrošača su HUSQVARNA, MAKITA, STIHL, EINHELL i DAEWOO. U proteklih mjesec dana slovenskih potrošači najviše pretražuju motorne pile MAKITA, HUSQVARNA, VILLAGER, DAEWOO i BOSCH.

Ako želite znati više o spomenutoj kategoriji ili želite dobiti uvid u bilo koju drugu kategoriju proizvoda, pišite nam na e-mail podrska@jeftinije.hr. Rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na sve vaše upite. Nemojte odgađati 🙂