Još nekoliko puta na spavanje – pa počinje škola! Hoćemo li ove godine školski pribor kupovati drugačije nego proteklih godina? eMarketer predviđa da će se u SAD-u potražnja za školskim priborom povećati za 13 %. Pogledajmo što pokazuju podaci Jeftinije.hr i zaključimo sami …

Hrvatski potrošači s kupnjom školskih torbi i ruksaka započinju na samom kraju tekuće školske godine i u pravilu školski pribor počinju tražiti već u lipnju. Vrhunac potražnje odvija se u kolovozu, a same školske torbe roditelji kupuju sve do listopada.

Potražnja za školskim priborom u Sloveniji obično počinje rasti u svibnju. Ove je godine potražnja bila veća nego protekle dvije godine i započela je malo ranije, u travnju. Vrhunac potražnje je u kolovozu, neposredno prije samog početka škole, izgleda da će i ove godine biti tako. 

Koje su proizvode školarci i njihovi roditelji najviše pretraživali u posljednjih mjesec dana? Najpopularniji su bili ovi proizvodi: Set Space, 4/1, set za prvašiće ABC123 Nogomet (5-dijelni), školska torba ABC123 CC1, set 3 kom, 20 l, za prvašiće, školski ruksak Minnie Mouse Choose To Shine te ruksak NIKE Y NK ELMNTL BKPK – FA19 BA6030-013.

Slovenski su potrošači najviše pretraživali ove školske torbe i ruksake: Rucksack Only Wonder, Black Glitter, 15,6, set za prvašiće ABC123 Dino, 3 kom, školska torba na kotačima DOG, roza, školski ruksak 2u1 Target Curved Butterfly Swarm i školska torba TROLLEY TROPIC, 530444.

Kod hrvatskih potrošača, među najpopularnijim brendovima školskih torbi i ruksaka našli su se NIKE, HERLITZ, TARGET, MICKEC&MINNIE ii KARTON P+P dok su slovenski potrošači najviše pretraživali brendove: RUCKSACK, TARGET, DAKINE, STREET i FJÄLLRÄVEN.

Ako želite znati više o spomenutoj kategoriji ili želite dobiti uvid u bilo koju drugu kategoriju proizvoda, pišite nam na e-mail podrska@jeftinije.hr. Rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na sve vaše upite. Nemojte odgađati 🙂