Kad zamiriši proljeće! Onda je sve ljepše, zar ne?

Koje smo trendove otkrili na Jeftinije.hr? Odlučuju li se potrošači na bojanje, mijenjanje namještaja, uređenje okućnice ili možda traže novu vrtnu garnituru?

Na Jeftinije.hr svakog proljeća bilježimo porast potražnje u kategoriji “Dom i vrt”. U to vrijeme pogodniji vremenski uvjeti potiču potrošače na razne akcije i obnove, koje im pomažu da se osjećaju još bolje u svom domu. 

Povećan interes za pribor za bojanje

Dulji i posebno topliji dani, razlog su zbog kojeg se potrošači mogu odlučiti za bojanje u proljeće. Prvi kvartal prošle godine na Jeftinije.hr obilježen je porastom potražnje za priborom za bojanje. Trend pokazuje da potražnja raste iz godine u godinu, odnosno bilježimo stalan rast potražnje za priborom za bojanje.

Prošle godine, uz proljetni rast, zabilježili smo još jedan rast krajem ljeta, odnosno početkom jeseni, kada su potrošači lovili posljednje tople dane.

Trenutno bilježimo vrhunac potražnje za četkama za bojanje, koji traje od veljače do svibnja. U 2020. potražnja za četkama ne samo da se udvostručila, već je premašila godišnji prosjek potražnje u travnju. Sličan proljetni trend odražava se i u budućnosti.

Istaknite svoje proizvode na Jeftinije.hr. Online kupci neprestano traže nove kanale i odlične ponude online. Upravo to im omogućujemo na Jeftinije.hr – štednja vremena u potrazi za željenim proizvodima, a odabirom najbolje ponude štedimo i novac.

Uređenje vrta i okućnice

Nakon obnove doma, online kupci okreću se uređenju okućnice. Duže dane koriste za rad na otvorenom; za orezivanje, košnju, sadnju i drugo. Građani su posljednjih godinu dana najviše tražili kosilice i vrtne pile.

Promatrajući najpopularnije kategorije različitih segmenata proizvoda, primijetili smo da interes potrošača za kosilice značajno raste od ožujka do svibnja, kada krivulja doseže svoj vrhunac. Grafikon potražnje pokazuje sličnosti između 2020. i 2021., s iznimkom većeg skoka potražnje u proljeće 2021.

Prošle godine zabilježili smo povećan interes za kružne i cirkularne pile u usporedbi s istim razdobljem 2020. godine. Trendovi potražnje u prvom kvartalu 2021. godine, osjetno su veći nego u istom razdoblju 2020. godine.

Učinite svoje proizvode vidljivima na Jeftinije.hr. Opskrbite se ključnim informacijama o svojim proizvodima kako biste brzo odgovorili na promjene ponašanja pri kupnji.

Najbolje je uvijek na kraju

Nakon napornog radnog dana u svom domu i njegovoj okućnici, uvijek bi trebao slijediti zasluženi odmor. Povećanom potražnjom, potrošači su pokazali da im je potrebna vrtna garnitura gdje se mogu odmoriti i uživati u slobodnom vremenu. Neki su željeli začiniti kućnu oazu kupnjom bazena u kojem mogu uživati čak i kad nisu na odmoru.

U protekloj godini zabilježili smo gotovo stalnu potražnju za vrtnim garniturama od ožujka do kraja ljeta. Međutim, opazili smo veliki porast zanimanja za bazene između svibnja i kolovoza, kada su online kupci tražili načine za hlađenje tijekom ljetnih toplinskih valova.

Možete iskoristiti prednost prikazivanja kretanja potražnje za određenim proizvodima. Reagirajte u pravim razdobljima, kada je potražnja najveća i istodobno osigurajte vidljivost i izloženost svojih proizvoda na Jeftinije.hr.