Kako tijekom ljeta udružiti sve svoje omiljene aktivnosti – odmor, uživanje i čitanje? Tako da sa sobom ponesete cijelu svoju biblioteku – u obliku e-čitača! E-knjige su postale cjenovno dostupne i iznimno popularan izbor i upravo zato je i među online kupcima porasla popularnost  e-čitača!

Razlikuju se po veličini zaslona, radnoj memoriji, podržanim formatima, mogućnostima pregledavanja interneta itd. Prije svega, kod odabira e-čitača važno je da korisniku pruža ugodno iskustvo čitanja pri različitim svjetlosnim uvjetima, čak i na suncu. Pri tome se najboljom pokazala elektronična tinta koja čitatelju omogućuje bezbrižno prepuštanje čitanju i na najvećoj dnevnoj osvijetljenosti. Za lakše i ugodnije čitanje, neke su čitači e-knjiga opremljene čak i ugrađenom lampom koja ravnomjerno osvjetljava površinu za čitanje i nudi optimiziranu tehnologiju fonta s različitim stilovima i veličinama slova.

Kakve čitače e-knjiga trebate ponuditi svojim kupcima? Hoćete li ih na vrijeme istaknuti na Jeftinije.hr na kojem će ih vaši potencijalni kupci pronaći u završnoj fazi kupnje – na jednom mjestu? Pobrinite se da ste pri samom vrhu rezultata pretraživanja e-čitača u trenutku najviše godišnje potražnje. Više informacija o načinima isticanja vaše ponude potražite na podrska@jeftinije.hr.

U godinama kada je pandemija vladala našim navikama, potražnja za čitačima e-knjiga jedan od svojih vrhunaca je doživljavala u kasno jesenskim mjesecima, u listopadu i studenom. Onaj drugi godišnji vrhunac bio je rezerviran za ljetne mjesece, konkretno srpanj i kolovoz. Prema trendu potražnje, ona počinje rasti u lipnju, vrhunac doživljava u srpnju i kolovozu, pomalo stagnira u rujnu i opet raste u kasnijim mjesecima. Možemo naslutiti da su osim osobnog izbora e-čitači popularan odabir i u vrijeme predblagdanske kupnje.  

Ako promotrimo popis najpopularnijih brendova e-čitača, i kod domaćih potrošača, kao i vjerojatno na svjetskoj razini, se nalazi AMAZON odnosno njihov Kindle. Slijede ga e-čitači brendova Kobo, PocketBook, Alcor i Boox.

Na kojim uređajima potrošači najradije čitaju?

Potrošači trenutno najintenzivnije pretražuju e-b čitač Amazon Kindle Paperwhite SO, 6″, 8GB, WiFi, plavi, a na popisu pet najpopularnijih modela našla su se još čak tri modela istog brenda: Amazon Kindle (2020) 8GB WiFi ebook čitač, bijeli, E-Book Reader Amazon Kindle Paperwhite 2021, 6.8″, 8GB, WiFi, crni i E-Book Reader Amazon Kindle Paperwhite SO, 6″, 8GB, WiFi, zeleni.  Na četvrto mjesto popularnosti se smjestio tek Kobo Libra 2 E-čitač, 17,78 cm (7), na dodir, 32 GB, WiFi, bijeli (KO-N418-KU-WH-K-EP).

Neka novi kvalitetni e-čitač bude jedan od razloga maksimalne opuštenosti tijekom godišnjeg i svim vašim online kupcima. U pogledu čitanja, ljeto je ionako omiljeno godišnje doba, a popis knjiga za plažu se priprema mjesecima unaprijed. Pobrinite se za sve koji vole čitati! Za više detalja o načinima isticanja vaše ponude, ili uvida u neku od kategorija na Jeftinije.hr, pišite nam na podrska@jeftinije.hr.

S veseljem ćemo vam pomoći!