Više od 19% hrvatskih tvrtki prodaje na webu! Jeste li među njima?

U Hrvatskoj neupitno raste broj tvrtki koje koriste internet kao jedan od kanala prodaje, a tijekom 2015. premašili smo u tome i europski prosjek. Novoj situaciji na tržištu treba se brzo prilagoditi inače nećete biti konkurentni!

“Očekujemo daljnji rast broja web kupaca te posljedično e-trgovine i prometa kojeg ostvaruje, zato je logična posljedica rast broja trgovina koje omogućavaju online prodaju. Vjerojatno će se sve više trgovaca usmjeriti na prodaju izvan granica matične države što je zapravo i sama srž e-commerca,” kaže Darko Dujić, izvršni direktor grupacije Ceneje.

Europska komisija je u najnovijoj izvedbi istraživanja Digital Agenda Scoreboard provjerila postotak tvrtki koje prodaju online. Europski prosjek u 2015. iznosi 16,7% svih tvrtki dok su na razini država članica primjetne razlike. Daleko najveći prosjek ima Irska sa gotovo trećinom tvrtki dok je u Hrvatskoj postotak veći od prosjeka EU i iznosi 19,6%. U susjednoj Sloveniji postotak je niži od europskog prosjeka, odnosno 16,4%.

ZNATE LI DA NA WEBU VEĆ KUPUJE VIŠE OD TREĆINE HRVATSKIH KORISNIKA INTERNETA?

Još niste na webu? Kakav je vaš izgovor? Na internetu kupuje gotovo milijun Hrvata! Ako još uvijek niste tamo, potencijalnim kupcima dajte opravdan razlog da kupuju kod vaše konkurencije!

Iskoristite prednosti koje nudi web prodaja! Pridružite nam se na Jeftinije.hr i predstavite svoju ponudu gotovo 500.000 web kupaca u Hrvatskoj!