Web trgovac godine 2016 je trgovina eKupi.hr!

Na današnjoj konferenciji sMind, u organizaciji tvrtke sMind d.o.o., zaključen je najveći istraživački projekt o internet kupovini kod nas: Shopper’s Mind – Web trgovac godine 2016 (WTG 2016). Naziv Web trgovca godine 2016 osvojila je trgovina eKupi.hr dok je nagrade za izvrsnosti u web prodaji dobilo 13 trgovina.

Za izvrsnost u prodaji nagrađeno je 13 trgovina!

Za naziv Web trgovac godine 2016 natjecalo se 50 web trgovina, a izboru pobjednika doprinijelo je 34.601 anketiranih hrvatskih online kupaca koji su podijelili svoje kupovno iskustvo u 328 domaćih i inozemnih trgovina. Ukupnu pobjedu odnijela je trgovina eKupi.hr, koja je proglašena Web trgovcem godine 2016, dok su najboljim trgovinama u kategorijama Omni channel Web trgovac godine 2016 (višekanalna prodaja) i u kategoriji Pure player Web trgovac godine 2016 (prodaja isključivo putem weba) proglašene trgovine Sonusart.hr (Omni channel) i Gizzmo.hr (Pure player).

KnowledgeBites-Istrazivanje

Nagrade za izvrsnosti u web prodaji zaslužilo je 13 trgovina. Ukupno je bilo podijeljeno 19 nagrada, a cijeli popis nagrađenih trgovina pogledajte u nastavku.

Pobjednici po kategorijama:

Glas potrošača:

Omni channel Web trgovac godine 2016:

Pure player Web trgovac godine 2016:

WEB TRGOVAC GODINE 2016:

Primjere dobrih praksi poslovanja nagradili su rezultati istraživanja Shopper’s Mind koji su otkrili kako na webu vrlo često kupuje čak 47 % hrvatske online populacije dok petina hrvatskih korisnika interneta na webu kupuje redovito. O rastu učestalosti internet kupovine govori i podatak  da je više od trećine hrvatskih internet korisnika posljednju kupovinu na webu obavilo u posljednjih mjesec dana. 

»Svi prijavljeni trgovci učinili su važan korak naprijed u svom razvoju i kvaliteti iskustva kupovine. Najbolje poslovne prakse trgovaca na webu odabrali smo temeljem tehničke savršenosti i iznimne korisničke podrške, a konkurencija je s obzirom na rast web trgovine u Hrvatskoj svake godine sve oštrija«, rekao je Darko Dujić izvršni direktor tvrtke Ceneje d.o.o.

The-winner-WTG2016-ekupi-with-Darko-Dujic-Igor-Martinovic-1024x683

..
Zmagovalci WTG 2016 s predstavniki podjetja sMind d.o.o.

O sMind d.o.o.

Tvrtka sMind d.o.o. je dio grupacije Ceneje, koja upravlja četrima najvažnijim portalima za usporednu kupovinu u regiji, ceneje.si, jeftinije.hr, idealno.rs i idealno.ba.