Zašto se svaki web trgovac mora pripremiti za Black Friday i Cyber Monday?

1210

Black Friday je među potrošačima u SAD-u, a zadnje dvije godine i u Europi, poznat po nevjerojatnim sniženjima i mogućnostima uštede. Slijedi ga Cyber Monday s pojedinim online pogodnostima, a oba dana su svojevrstan uvod u božićnu i novogodišnju sezonu kupovanja i time čine najvažnije dane za kupovinu u godini. Još niste razmišljali da svojim kupcima pripremite posebnu Black Friday i Cyber Monday ponudu? U nastavku članka provjerite zašto vam se o tome itekako isplati razmisliti!

Znate li koliko su kupci spremni potrošiti na Black Friday? 

Prema podacima usnews.com, prošle je godine na taj dan u fizičkim i web trgovinama kupovalo 55% Amerikanaca, odnosno 136 milijuna kupaca. Potrošili su 2,4 mlrd dolara, a udio online kupovina se je u usporedbi s godinom prije povećao za 25%.

Black Friday i Cyber Monday sve su više globalni trend 

Kako lude popuste nude trgovci po cijelom svijetu, oba »praznika« zadnjih godina postaju globalna. Čak i u državama gdje Black Friday među kupcima još nije široko prihvaćen postoje mogućnosti za rast – na primjer u Francuskoj su trgovci koji su 2014. na Black Friday pripremili posebne popuste zabilježili 82% rast prodaje u odnosu na dan prije.

Zadnjih godina se pored Black Friday-a uvriježila i njegova bolja online verzija, Cyber Monday, koju karakteriziraju sniženja u web trgovinama. Trgovci koji na taj dan nude privlačne popuste i kupcima omogućuju “early-bird” novogodišnje kupovine bilježe znatan rast prodaje. Na Criteo blogu možemo pročitati da su lani na Cyber Monday neki europski trgovci prodali do 70 % više nego prošlih godina kada na taj dan nisu pripremali posebne ponude. 

Najveće kupovno razdoblje godine koriste i hrvatski trgovci – jeste li zainteresirani? 

Trend se zadnjih godina pojavio i u Hrvatskoj i koriste ga najistaknutiji web trgovci poput eKupi, Extreme Digital, Jysk, Technomarket, Harvey Norman, Elipso i ostali.

“Najvažniji trgovački dani godine” koji se često nazivaju Black Friday i Cyber Monday, ove godine stižu nam 25. i 28. studenog.

Pridružite se najistaknutijim trgovcima!

Kako i trgovci u RH prepoznaju vrijedost koju donose Black Friday i Cyber Monday, vodeći hrvatski portal za usporednu kupovinu, jeftinije.hr, priprema za potrošače posebnu web stranicu na kojoj mogu na jednom mjestu pronaći sve vruće ponude.

Prijavite se na obrazac niže ili direktno na super.jeftinije.hr i iskoristite sinergiju oba dana i skupa povežite 10-dnevno intenzivno kupovno razdoblje!

ISKORISTITE NAJVAŽNIJE TRGOVAČKE DANE U GODINI

Želite predstaviti svoju ponudu među istaknutim trgovcima?

Vaše ime (obvezno)

Vaš e-mail (obvezno)

URL web trgovine

Broj telefona

Slanjem podataka potvrđujete da se slažete s uvjetima korištenja.

Članak je preveden sa Shopper’s Mind Slovenija – smind.si.