Vjerujemo da svi jedva čekate ljetni odmor tijekom koji bi se mogli otisnuti daleko od gužve i uživati u ljepoti neke skrivene uvale. Upravo je srpanj mjesec u kojem se mnogi potrošači odlučuju na kupnju čamca.

U kolovozu je potražnja i dalje visoka, a u rujnu počinje opadati. Prema podacima, potpuno je ista situacija i u Sloveniji.

Najpopularniji model čamca kod hrvatskih su potrošača u posljednjih mjesec dana je bio gumeni čamac za ribolov FLTB-5. Slijedili su: gumeni čamac Facilalo 200, Bestway gumenjak Hydro-Force Neva III (ovaj je u Sloveniji na 5. mjestu), zatim čamac za mamce za ribolov Anatec Monohull S s daljinskim upravljanjem 1202 te gumeni čamac Tiborid.

Među slovenskim potrošačima, na prvom mjestu u proteklih 30 dana našao se CAPERLAN gumenjak za ribolov s mamcem FLTB-5, Allroundmarin gumenjak Jolly GS – 195 Green, čamac Hydro-Force™ Marine Pro SET, INTEX čamac Explorer Pro 300 i Bestway čamac na napuhavanje Hydro-Force Neva III.

Što se tiče najpopularnijih brendova u ktaegoriji čamci, i u Hrvatskoj i u Sloveniji na prva su tri mjesta iste robne marke: BESTWAY, INTEX i CAPERLAN. U Hrvatskoj ih slijede ANATEC i TRIBORD, a u Sloveniji ALLROUNDMARIN i PRO.

Ako želite znati više o spomenutoj kategoriji ili želite dobiti uvid u bilo koju drugu kategoriju proizvoda, pišite nam na e-mail podrska@jeftinije.hr. Rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na sve vaše upite. Nemojte odgađati 🙂