Idealno vrijeme za putovanja nudi idealne prilike za prodavače neizostavne opreme svakog putnika. Dok smo prošle godine mogli primijetiti drastičan pad cjelogodišnje potražnje za kovčezima, ove se godine – s probuđenom turističkom sezonom – potražnja za putnim kovčezima vraća u normalnost.

Ljetna sezona i ukidanje ograničenja putovanja dali su hrvatskim i slovenskim kupcima prijeko potrebnu motivaciju. Zanimanje za kovčezima počinje rasti početkom proljeća i traje cijelo ljeto. Primijetili smo da je tijekom lipnja potražnja u obje države dosegla gotovo jednaku razinu onoj iz 2019.

Hrvatski su kupci u posljednjih mjesec dana najviše tražili Kofer set 3/1; SAMSONITE GLOBAL TRAVEL ACCESSORIES NAVLAKA ZA KOFER VELIČINE M/L, (SCO1.09009); David Jones čvrsti kovčezi CHAUVETTINI 72L Siva; 3-dijelni set čvrstih kovčega ružičasto-zlatni ABS i David Jones tekstilni kovčezi BALIBO PM Multicolour.

U Sloveniji, u posljednjih 30 dana najpopularniji modeli putnih kovčega su bili: DAVID JONES tvrdi kovčeg CHAUVETTO, 40l, DAVID JONES tvrdi kovčeg CHAUVETTO, 72l, DAVID JONES meki kovčeg JAVESKA (49l), crni, VIDAXL tvrdi kovčeg ABS i Yara kovčezi.

Kao što se može primijetiti, među hrvatskim i slovenskim potrošačima najpopularniji brand kovčega je DAVID JONES, a u Hrvatskoj ga slijede: SAMSONITE, VIDAXL, COVERI WORLD i AMERICAN TOURISTER. U Sloveniji su to redom: VIDAXL, COVERI WORLD, SAMSONITE i AMERICAN TOURISTER.

Ako želite znati više o spomenutoj kategoriji ili želite dobiti uvid u bilo koju drugu kategoriju proizvoda, pišite nam na e-mail podrska@jeftinije.hr. Rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na sve vaše upite. Nemojte odgađati 🙂