[ECOMMERCE DAY 2017] Pobjednici natjecanja Web trgovac godine

Najbolje slovenske web trgovine 2017. godine su gizzmo.si i mrpet.si!

28. studenog je na konferenciji Ecommerce Day 2017 u hotelu Radisson Blu Plaza u Ljubljani završilo najveće natjecanje s područja web kupovine u Sloveniji, Web trgovac godine 2017.
Glavnu nagradu za veće web trgovce, Web Champion Award, dobila je trgovina gizzmo.si, a glavna nagrada za manje web trgovce, Web Challenger Award, otišla je u ruke mrpet.si.

21 podijeljena nagrada za odličnost web trgovine

Web trgovac godine najveće je regionalno ecommerce natjecanje koje se u organizaciji Ceneje d.o.o. i Shopper’s Mind održava jednom godišnje u Sloveniji i Hrvatskoj. Na njemu svake godine sudjeluju najutjecajnije web trgovine. Jedan od glavnih ciljeva natjecanja jest poticanje povjerenja potrošača u kupovinu na internetu, a važna prednost je i povećanje prepoznatljivosti svih online trgovina koje sudjeluju na natjecanju.
Na natjecanju Web trgovac godine 2017. sudjelovale su 103 slovenske web trgovine. Pobjednike u 21 kategoriji izabralo je 35.316 online kupaca koji su ocijenili svoje zadovoljstvo, te ekipa stručnjaka koja je provjerila ocjenu tehničke sukladnosti online trgovina s EU standardima sigurne kupovine na internetu.
Glavnu nagradu za veće online trgovce, Web Champion Award, osvojila je trgovina gizzmo.si, a glavna nagrada za manje web trgovce, Web Challenger Award, otišla je u ruke mrpet.si. Podijeljene su i 4 posebne nagrade i 15 nagrada u pojedinačnim kategorijama. Ovdje možete pogledati sve podijeljene nagrade:

Glavne nagrade

Web Champion Award: gizzmo.si
Web Challenger Award: mrpet.si

Posebne nagrade

 • 1st People’s Choice Award: polna-kahlica.si
 • 2nd People’s Choice Award: natis-shop.com
 • 3rd People’s Choice Award: perunika.org
 • Committee Award: gizzmo.si

Nagrade po kategorijama

 • Category Award, Automoto: silux.si
 • Category Award, Clothing & Accessories: bibloo.si
 • Category Award, Erotic products: svetuzitka.com
 • Category Award, Food & Beverage: vitalabo.si
 • Category Award, Footwear: alpinashop.si
 • Category Award, Health & Beauty: spleticna.si
 • Category Award, Home & Garden: emundia.si
 • Category Award, IT, Consumer Electronics & Music: anni.si
 • Category Award, Kids & Family: funky.si
 • Category Award, Pets: mrpet.si
 • Category Award, School & Office: printink.si
 • Category Award, Services & Group purchases: 1nadan.si
 • Category Award, Sports & Hobbies: rossisport.si
 • Category Award, Telco & Mobile: gizzmo.si
 • Category Award, Web Shopping Mall: bigbang.si

Natjecatelji izabrani na temelju 3 ključna ecommerce kriterija

Sve trgovine koje su ispunile uvjet za sudjelovanje na natjecanju (i prikupile barem 50 ocjena kupaca), ocijenjene su s vidika 2 ključna područja. Natjecatelji s najviše sakupljenih točki uvrstili su se među finaliste.

 • 300 bodova je bilo moguće sakupiti s ocjenom tehničke sukladnosti web trgovine koja se provjerava s obzirom na europske smjernice sigurne online kupovine.
 • 400 bodova je bilo moguće sakupiti s ocjenom zadovoljstva korisnika koja se sastoji od zadovoljstva kupaca i korisničkog iskustva.

3 finalista iz svake kategorije je potom ocijenila i 20-članska stručna komisija koja je ocjenjivala ključna područja web trgovine te svim finalistima dodijelila bodove:

 • 300 bodova je bilo moguće dodijeliti online trgovini iz vidika najboljih ecommerce smjernica i praksi.

Ocjena stručne komisije se dodala ostalim ocjenama (tehnička sukladnost i zadovoljstvo korisnika). Trgovina je imala mogućnost sakupiti maksimalno 1000 bodova (300 + 400 + 300).

Izjave glavnih pobjednika i pobjednika po izboru kupaca

»Zasluge za osvojene nagrade pripisujemo prije svega ulaganju u hiper-odzivnu i stručnu podršku korisnicima prije i nakon kupovine, te činjenici da nam je usprkos brzom razvitku uspjelo održati uslugu na visokoj razini, te povećati razinu stranaka koje se vraćaju. Na natjecanju Web trgovac godine sudjelujemo još od 2013. godine, jer nam svake godine nudi stručan uvid u mogućnosti za poboljšanje trgovine. Na konferenciji Ecommerce Day smo prošlih godina prisustvovali na vrlo relevantnim predavanjima vrhunskih stručnjaka, a istovremeno preko networkinga omogućuje nova poznanstva i mogućnost suradnje.« – Žiga Kramperšek, gizzmo.si (Category Award, Telco & Mobile, Committee Award i Web Champion Award)

»Za to što smo osvojili dvije nagrade na natjecanju Web trgovac godine 2017. sigurno je odlučujuć projekt postavljanja nove online lokacije, čemu smo pristupili promišljeno i cjelovito. Uzeli smo si dovoljno vremena za planiranje, pregledali dobre prakse i iskoristili pomoć stručnjaka za korisničko iskustvo. Natjecanje Web trgovac godine nam se čini važno, jer trgovcima donosi potvrdu, a kupcima ulijeva dodatno povjerenje u brend. Iskreno cijenimo sve povratne informacije o našoj online trgovini koje smo dobili na natjecanju i iskoristit ćemo ih za popravke. Neprestan razvoj je na internetu vrlo važan, jer se tamo sve promjene događaju vrlo brzo i imaju momentalni efekt!« – Luka Plavčak, mrpet.si (Category Award, Pets i Web Challenger Award)

»Vjerujemo da smo glavnu nagradu prema izboru kupaca dobili zato što nam iz dana u dan vjeruje sve više kupaca koji zbog naše podrške postanu redovite stranke. Za njihovo zadovoljstvo brinemo s individualnim pristupom, te kvalitetnom i dovršenom ponudom prodajnih artikala, a uz sve to nudimo maksimalnu podršku prije i nakon kupovine. Sudjelovanje na natjecanju Web trgovac godine 2017. dobro je došlo, jer nudi podatke koji su trgovcima vrlo važni. Svakako namjeravamo te podatke detaljno obraditi i pronaći mogućnost za poboljšanje online  trgovine.« – Uroš Senegačnik, polna-kahlica.si (1st People’s Choice Award)

Više poveznica: