[GOOGLE NOVOST] Što vam sada omogućuje AdWords?

Google je objavio par novosti za korisnike AdWords-a samo par dana prije Black Friday ludnice. Kao što pišu u Search Engine Land-u, Google je prije otprilike godinu dana počeo s testiranjem dodataka za oglašavanje. To beta testiranje se proširilo na novo AdWords sučelje ovog ljeta. Sad to postaje globalno na svim podržanim AdWords jezicima i valutama.

 

Dodaci za oglašavanje

Dodaci za promocije omogućuju oglašivačima da prikažu posebne ponude u svojim oglasima, bez da kreiraju nove oglase. Na taj način mogu uključiti popust, promocijski kod i vrijeme trajanja ponude.

dodaci-za-promocije

Prilagođavanje publike

Google sada omogućuje ciljanje ljudi koji žele kupiti određen proizvod na temelju podataka iz vaših kampanja, web stranice i YouTube kanala. Anthony Chavez, direktor upravljanja proizvodima u AdWords-u, objasnio je da postoje dvije vrste prilagodbe. Oglašivači mogu kreirati vlastitu ciljanu skupinu temeljenu na temama i URL-ovima koje ljudi, za koje je veća vjerojatnost da će biti zainteresirani, čitaju i posjećuju.  Druga varijanta je strojno učenje koje je automatizirano. Google će izabrati publiku na temelju kampanje i utvrditi karakteristike ciljnih potrošača.

Automatski kreirane liste će biti označene kao takve i Google će pokazati doseg i predviđanja uspjeha za obje prilagodbe.

Varijacije oglasa

Novi način za testiranje oglasnih varijacija sada će vam omogućiti da testirate preko tisuću oglasa u samo nekoliko klikova. Google će vam pokazati rezultate tek kad postanu statistički značajni.

Na slici možete vidjeti gdje se točno nalazi Ad Variations kartica u novom sučelju.

varijacije-oglasa

Ako još uvijek niste ludi za novim AdWords-om, postat ćete, jer je vrlo teško oduprijeti se svim novim značajkama koje su dostupne ekskluzivno u novom sučelju. Chavez je naglasio da novo sučelje omogućuje jedinstveno upravljanje publikom na jednom mjestu, poboljšan prikaz oglasa i poboljšan prikaz kartice Prilika – uključujući MCC prikaz koji omogućuje upraviteljima primjenu preporuka za račune.

“Pokušavamo pomoći menadžerima da budu još učinkovitiji”, rekao je Chavez.

Zanima vas više?

Pročitajte i: