[INTERVJU] Sonusart.hr – dobitnik nagrade Web Challenger Award 2018

sonusart.hr

Web trgovina sonusart.hr na najvećem je ecommerce natjecanju u Hrvatskoj Web trgovac godine 2018 dobila nagradu v svoji kategoriji, Category Award, Audio & Video, te Web Challenger Award. Tom nam je prilikom Vedrana Peko otkrila kakav je recept za zadovoljstvo kupaca i osvajanje ove prestižne nagrade.

.

Što mislite da je bilo ključno za vašu pobjedu na natjecanju Web trgovac godine 2018? Koje su karakteristike koje vas razlikuju od konkurencije?

Smatramo da je nekoliko faktora bilo ključno da tvrtka Sonus Art ponovno ostvari pobjedu na ovom natjecanju. Kontinuiran rad na imidžu, vizualnom identitetu i percepciji u očima kupaca te vjerodostojnost koju nastojimo pružiti uz stalan rad na inovacijama u funkcioniranju web trgovine značajke su kojima se trudimo biti bolji od konkurencije. Pretpostavka svakog tržišnog uspjeha je uspostavljanje odnosa između onoga što tvrtka prodaje i što klijenti kupuju, a zadovoljavanje potreba klijenata je središnji dio naše filozofije poslovanja.

“Pretpostavka svakog tržišnog uspjeha je uspostavljanje odnosa između onoga što tvrtka prodaje i što klijenti kupuju, a zadovoljavanje potreba klijenata je središnji dio naše filozofije poslovanja.”

Na koji način ćete se razvijati u 2018. godini da bi vaša web trgovina u 2019. bila još bolja?

Želje i potrebe kupaca mijenjaju se iz dana u dan i pravi je izazov ići ukorak s njima. Uvijek nastojimo ispuniti očekivanja klijenata, a to uključuje i pokušaj nadmašivanja tih očekivanja. Poboljšanje kvalitete usluga te učvršćivanje lojalnosti naših kupaca predstavljaju imperativ za budućnost. Osim rada na vizualnom identitetu i imidžu našeg webshopa, vodit ćemo računa o konkurenciji te društvenim i tehnološkim promjenama koje nas očekuju  na području online trgovine u budućnosti.

Koji su, prema vašem mišljenju, ovogodišnji ključni izazovi na području online trgovine?

Internet predstavlja najmoćniji medij današnjeg vremena. Globalna tehnologija napreduje munjevitom brzinom, svakodnevno se susrećemo s brojnim inovacijama i promjenama u globalizacijskom procesu te ukoliko želimo opstati, potrebna je prilagodba svjetskim tržištima. Iako je broj korisnika online trgovina u stalnom rastu, još uvijek postoji velik postotak ljudi koji iz različitih razloga poput straha i skepticizma nisu pobornici webshop kupnje. Sve navedeno predstavlja izazove s kojima ćemo se suočavati u sljedećim godinama.

“Želje i potrebe kupaca mijenjaju se iz dana u dan i pravi je izazov ići ukorak s njima.”

I za kraj, koja je po vašem mišljenju najpozitivnija strana natjecanja Web trgovac godine? Kakvu dodatnu vrijednost donosi trgovcima, a kakvu potrošačima?

Ono što bismo istaknuli kao pozitivnu stranu ovog natjecanja je mjerenje kvalitete rada i priznanje od strane ne samo vodećih stručnjaka u području online trgovine, nego i samih kupaca i korisnika čije mišljenje i krajnje zadovoljstvo predstavlja primarni cilj i glavnu zadaću našeg poslovanja. Područja koja se ocjenjuju tijekom procesa odabira pobjednika kao što su iskustvo korisnika i sigurnost potrošača glavni su pokazatelj politike poslovanja svake web trgovine i zato je ovo natjecanje od iznimne važnosti.

WTG2018 Winners 01Pobjednici natjecanja Web trgovac godine 2018

Dojmovi s konferencije: