Kada potrošači požele sjesti na kavu i intenzivnije istražiti ponudu kave i mješavina kave u web trgovinama? Ovaj smo vam put pripremili pregled trenda potražnje, TOP proizvode u kategoriji kave te brandove mješavina kave kojima kupci u Hrvatskoj i Sloveniji najviše vjeruju.

Čini se da protekla godina koja je zaista bila specifična utjecala na odstupanje od ustaljenih trendova u potražnji za kavom. Hrvatski ljubitelji kave su pokazali veliko zanimanje za kupnjom kave u tijekom proljetnog i jesenskog lockdowna, a potražnja za kavom se pokazala prilično konstantnom i tijekom nekoliko posljednjih godina.

U Sloveniji je i u prvom u i drugom lockdownu primjetan skok potražnje za kavom, a zanimljiv je i izniman interes za kupnju kave u siječnju 2020. godine.

Najpopularniji proizvod hrvatskih kavoljubaca su kapsule za kavu NESCAFE DOLCE GUSTO CAPPUCCINO, a slijede ih instant kava Nescafe Classic 225 g, mljevena kava za espresso Illy 131 g, kapsule za kavu NESCAFE DOLCE GUSTO LATTE MACCHIATO i Nescafé Dolce Gusto Nesquik 16 pieces x 3.

Među slovenskim potrošačima na prvom mjestu po pretraživanjima u posljednjem mjesecu našle su se kapsule za kavu NESCAFÉ Dolce Gusto Café Au Lait (12148063) u pakiranju od 3×16 kapsula. Drugi najpopularniji proizvodi bili su: NESCAFÉ kapsule za kavu Dolce Gusto LATTÉ MACCHIATO light trostruko pakiranje, BARCAFFE mljevena kava 100g, BARCAFFE mljevena kava 1kg i KAVA U KAPSULAMA IPERESPRESSO CLASSICO ILLY 18/1 1267g.

A koji su najpopularniji brandovi kave među hrvatskim potrošačima? Najomiljenija robna marka je NESCAFÉ a slijede ga LAVAZZA, NESTLE, ILLY i FRANCK. U Sloveniji je poredak ponešto drugačiji, najpopularniji je brand BARCAFFE kojeg slijede NESCAFÉ, ILLY, COSTA COFFEE i HAUSBRANDT.

Ako želite znati više o spomenutoj kategoriji ili želite dobiti uvid u bilo koju drugu kategoriju proizvoda, pišite nam na e-mail podrska@jeftinije.hr. Rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na sve vaše upite. Nemojte odgađati 🙂