Ovaj smo put pogledali proizvode koje će kupci početi u većem broju kupovati u narednim mjesecima – robotske usisavače. Podaci pokazuju kako potražnja za robotskim usisavačima stagnira od ožujka do rujna. Prvi mali vrhunac potražnje za robotskim usisavačima odvija se u Hrvatskoj u rujnu, a drugi, najviši u studenom.

Kod slovenskih potrošača zanimanje za robotskim usisavačima počinje rasti u rujnu i pravi vrhunac doseže, kao i u Hrvatskoj, u studenom

U protekla 4 tjedna u Hrvatskoj je najtraženiji bio XIAOMI Vacuum MOP essential, a slijedili su ga: XIAOMI robotski usisavač Roborock S5 Max (crni), XIAOMI Roborock S6 pure, XIAOMI robotski usisavač Roborock S5 Max (bijeli) te robotski usisavač XIAOMI Mi Robot Vacuum Mop P.

U Sloveniji se na prvom mjestu prošlog mjeseca našao model robotskog usisavača XIAOMI Mi Robot Vacuum-Mop Essentia. Idući po popularnosti bili su: XIAOMI robotski usisavač Mi Roborock S5 Max, robotski čistač Smart CLEAN, XIAOMI robotski usisavač ROBOROCK S6 MAXV i XIAOMI robotski usisavač Roborock S5 Max.

Hrvatski su potrošači u zadnjem mjesecu najčešće kupovali robotske usisavače marke XIAOMI, a slijedili su brandovi IROBOT, ECOVACS brand, SENCOR i VILEDA. Kod kupnje robotskih usisavača u Sloveniji potrošači su pokazali najveće zanimanje za brandom XIAOMI a potom i za IROBOT, SMART, ROWENTA ii ROOMBA (2.8%).

Ako želite znati više o spomenutoj kategoriji ili želite dobiti uvid u bilo koju drugu kategoriju proizvoda, pišite nam na e-mail podrska@jeftinije.hr. Rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na sve vaše upite. Nemojte odgađati 🙂