Oznaka povjerenja CERTIFIED SHOP® osvaja web trgovce u regiji i mijenja svoj izgled

Shopper’s Mind Hrvatska s ponosom vam predstavlja nov izgled nacionalne oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® prepoznatljiv dokaz pouzdanih web trgovaca, koja se dodjeljuje zajedno s europskom oznakom povjerenja EMOTA! U nastavku pročitajte zašto smo se odlučili za oblačenje naše oznake u novo ruho, kakve su reakcije javnosti na novi dizajn i kako oznaka koristi web trgovcima i online kupcima.

Zašto smo se odlučili na redizajn oznake povjerenja? 

Ecommerce je iznimno dinamičan i zanimljiv sektor u kojem se trendovi i ponašanja potrošača mijenjaju iz dana u dan. Za sve brandove koji žele ostati konkurenti, nužno je pažljivo pratiti promjene u industriji na svim razinama, a posebno reakcije vlastitih kupaca. O konkretnim okidačima koji su doveli do odluke o promjeni izgleda oznake pričali smo s dr. Jelenom Rašula, voditeljicom digitalnog marketinga Shopper’s Mind za cijelu regiju.

Jelena-Rasula-smind-1000x1000“S velikim ponosom pratili smo kako je oznaka povjerenja CERTIFIED SHOP® prihvaćena u regiji. Kao i u Sloveniji, i u Hrvatskoj se pokazalo da je potreba za ovakvom oznakom prilično visoka.

S jedne strane, tu su web trgovci koji žele kupcima pokazati da je neovisna institucija potvrdila da su vrijedni povjerenja, a s druge strane web kupci žude za kvalitetnom oznakom koja potvrđuje njihovu sigurnost u web kupovini. Tako nam se pridružilo već oko 40 web trgovaca u Hrvatskoj, i preko 60 u Sloveniji. Oznaka CERTIFIED SHOP® je u godini dana postala ozbiljna oznaka povjerenja, a time je zaslužila i pojavu koja već na prvi pogled odražava iskazano povjerenje kupaca.”

Osigurajte oznaku CERTIFIED SHOP® »

Kakve su reakcije javnosti na novi dizajn? 

Odlučili smo predstaviti oznaku novog izgleda 5. travnja ove godine, kada se održala najveća konferencija o internet kupovini u regiji, Ecommerce Day 2017. Nismo mogli odabrati bolji trenutak obzirom da je na natjecanju za Web trgovca godine koje se održavalo u sklopu konferencije, pobijedilo nekoliko trgovaca koji su, ili već ponosni nositelji oznake povjerenja, poput moj-toner.com, ili su pri kraju procesa certifikacije. Kupci su na taj način dvostrukom potvrdom ponovno nagradili trgovce vrijedne povjerenja.

Web stranice pouzdanih trgovaca već krase nove oznake što možete vidjeti na primjeru ponudadana.hr ili kucanski-aparati.hr.

“Novi dizajn nam se jako sviđa i svim se silama trudimo održavati zadovoljstvo kupaca i činiti ih sretnima svakom novom narudžbom kako bi opravdali dano povjerenje.” Dario, kucanski-aparati.hr.

Pitali smo pouzdane trgovce 

U nastavku pročitajte zašto se ponudadana.hr odlučila za certifikaciju oznakom povjerenja.

Od svih bitnih faktora koji čine jedan webshop, onaj povjerenja i zadovoljstva korisnika definitivno dijele prvo mjesto. Čak ni sama činjenica da je korisnik bio zadovoljan svojom kupovinom više nije dovoljna garancija da će se ponovno vratiti. Zato smo uz sve interno dostupne metrike i praćenja, odlučili postati dio CERTIFIED SHOP® mreže kako bismo iz prve ruke od samih korisnika saznali kako su bili zadovoljni iskustvom korištenja naše stranice.

Bitno nam je znati što naši korisnici misle o nama, što im je super, a što bi najradije preskočili prilikom kupovine. Osobno mi je najbitnije znati možemo li korisniku njegovo iskustvo učiniti još jednostavnijim i zabavnijim te mu uvijek ponuditi neku dodatnu vrijednost.

Na kraju dana, uz vrhunsko korisničko iskustvo koje će sa sobom ponijeti nakon odlaska s naše web adrese, bitna nam je i percepcija ponudadana.hr kao sigurnog i pouzdanog e-commerce trgovca i zato nam je drago da su i ocjene koje smo i u ovom kvartalu ostvarili putem CERTIFIED SHOP® analiza i više nego zadovoljavajuće.” Filipa Beroš, ponudadana.hr.

Kakve koristi u novom kvartalu Shopper’s Mind Hrvatska donosi web trgovcima?  

Osim novog dizajna oznake povjerenja koja dokazano potiče povjerenje Hrvata u online kupovinu, Shopper’s Mind Hrvatska se odlučio trgovcima pomoći oko pravnih pitanja i usklađivanju web trgovina sa zakonom. Od ovog mjeseca tako je moguće na jednostavan i brz način naručiti pravni pregled vaše web trgovine i mirno spavati bez straha od dolaska inspekcije.

Želite da i vaše komunikacijske kanale krasi nacionalna oznaka povjerenja i europska oznaka EMOTA? Prijavite se ovdje.

Članak je preveden sa Shopper’s Mind Slovenija – smind.si.