Jeste li znali da se 2020. godine trend potražnje za pametnim satovima i brojilima poprilično promijenio? Ovaj put smo vam pripremili pregled trenutnih navika kupnje pametnih satova kod hrvatskih i slovenskih potrošača.

Hrvatski kupci su na početku prošle godine bili pomalo suzdržani, potražnja za pametnim satovima i mjeračima znatno je porasla tek u lipnju, ali je potom ostala visoka do listopada. Odmah nakon toga, u studenom je zabilježen veliki skok potražnje.

Tijekom prošle godine zanimanje za pametne satove poraslo je kod slovenskih potrošača već na samom početku godine. U siječnju i veljači interes je bio mnogo veći nego godinu prije. Tijekom prvog lockdowna, u ožujku, potražnja se smirila, ali je kasnije postupno rasla i postigla svoj prvi vrhunac u svibnju, drugi u kolovozu, i treći, najveći u studenom, baš kao i kod hrvatskih potrošača.

U pretraživanjima hrvatskih kupaca u proteklih mjesec dana, primijetili smo 5 najtraženijih satova i mjerača:  Huawei Watch GT 2, pink sand, metalni (42mm), Huawei Watch GT 2 Frosty White, 42 mm, na na trećem mjestu našla se pametna narukvica XIAOMI Mi band 5, a slijedi ju pametan sat SAMSUNG Galaxy Watch 3 41mm-Mystic Bronze i pametan sat Xiaomi IMILAB KW66.

Trenutno u Sloveniji kupci najčešće traže pametni sat HUAWEI Watch GT 2 Pro. Slijede dva pametna sata istog branda – HUAWEI pametni sat GT 2 (46 mm) i HUAWEI WATCH GT 2. Četvrto i peto mjesto po popularnosti u posljednja 4 tjedna zauzeli su pametni sat GARMIN VIVOACTIVE 4S i sportski sat SUUNTO 9 G1 Baro Gold Leather.

Čini se da je izbor najpopularnijih brandova pametnih satova i mjerača vrlo sličan u Hrvatskoj i Sloveniji. Izbor TOP 5 brandova prošlog mjeseca u dvije se države razlikuje samo u jednom brandu. U Hrvatskoj su najpopularniji bili brandovi: XIAOMI, HUAWEI, GARMIN, SAMSUNG i FOREVER. U Sloveniji potrošači najradije pretražuju brandove: HUAWEI, XIAOMI, GARMIN, SAMSUNG i SUUNTO.

Ako želite znati više o spomenutoj kategoriji ili želite dobiti uvid u bilo koju drugu kategoriju proizvoda, pišite nam na e-mail podrska@jeftinije.hr. Rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na sve vaše upite. Nemojte odgađati 🙂