Stiglo je ljeto! Ako nećete tako skoro na godišnji odmor, možete se posvetiti jednom drugom ugodnom „zadatku“ – uživanju u vlastitom vrtu, na terasi ili balkonu. Što onda pretražuju online kupci? Pogađate – vrtne ležaljke! Pogledajmo kako se kretala potražnja za spomenutim proizvodima, što se najviše tražilo u protekla 4 tjedna i koji su brandovi vrtnih ležaljki najpopularniji među potrošačima u Hrvatskoj i Sloveniji.

U Hrvatskoj smo primijetili veliku promjenu po pitanju potražnje za vrtnim ležaljkama u 2020. godini, a prethodnih je godina povećane potražnje bilo jedva primjetno i u najtoplijim mjesecima u godini. Prošle smo godine primijetili ekstremno veliki skok potražnje u travnju te relativno visok u srpnju i kolovozu. Taj se porast može pripisati normalizaciji online kupnje u Hrvatskoj gdje je, kao i na drugim svjetskim tržištima, web kupovina postala konstanta zbog zatvaranja i neredovitog rada ostalih, fizičkih trgovina.

Slovenski se potrošači s druge strane za kupnju vrtnih ležaljki počinju odlučivati već u ožujku, a potražnja je vrlo visoka sve do rujna. Prijašnjih godina vrhunac potražnje mogao se primijetiti u srpnju dok je prošla 2020. godina donijela dva vrhunca potražnje – prvi, veći u travnju i drugi u srpnju.

Što smo najviše pretraživali prošlog mjeseca? Prema popularnosti u Hrvatskoj su u protekla četiri tjedna najtraženiji bili ovi proizvodi: ležaljka AMBIA GARDEN FOTELJA VISEĆA, Ambia Garden VRTNA RELAKS LEŽALJKA, Mömax modern living Ležaljka Georg, Rojaplast ležaljka Bahama, grafitno siva te vrtna ležaljka KeTer Jaipur 187 x 58 x 29cm.

U Sloveniji je izbor najpopularnijih proizvoda malo drugačiji. Najčešće se tražila ležaljka za more s pomičnim naslonom i 3 kuta ležanja. Iduće po popularnosti našle su se: ležaljka BLUMFELDT VITELLO NOBLE (140x72x104cm), ležaljka BLUMFELDT – CALIFORNIA RED (GDM4-California-Red, ležaljka BLUMFELDT The Big Easy, crna nepromočiva ležaljka/ljuljačka za max težinu od 350 kg s UV zaštitom (GDMC2-TheBigEasy-BLK) te smeđa ležaljka VIDAXL od tvrdog drva akacije.

Hrvatski kupci trenutno najviše vjeruju AMBIA GARDEN brandu vrtnih ležaljki, udio web kupca koji su tražili taj brand prošlog mjeseca iznosio je 29,1%, a slijedili su brandovi: VIDAXL (11,7%), ROJAPLAST (8%), KETER (7,4%) i BLUMFELDT (5,6%).

U Sloveniji su potrošači u protekla 4 tjedna najviše tražili VIDAXL brand vrtnih ležaljki s udjelom od čak 37,8 %. Slijedili su brandovi: BLUMFELDT (22,4%), SPOKEY (4,7%), KETER (3,3%) i MQ (2,4%).

Ako želite znati više o spomenutoj kategoriji ili želite dobiti uvid u bilo koju drugu kategoriju proizvoda, pišite nam na e-mail podrska@jeftinije.hr. Rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na sve vaše upite. Nemojte odgađati 🙂