Potražnja za školskim torbama i ruksacima uvijek je bila predvidljiva – vrhunac doseže u kolovozu, neposredno prije početka školske godine. To pokazuju i donji grafovi – isto je za Hrvatsku i Sloveniju. Rast započinje već u lipnju, vrhunac se odvija u kolovozu, a u rujnu, početkom školske godine, potražnja počinje padati.

Svakako će biti zanimljivo vidjeti što će podaci pokazati za tekuću školsku godinu jer sami početak, a i njen tijek nije bio ni približno onakav na kakvog smo navikli.

Hrvatski potrošači su u posljednja četiri tjedna najviše pretraživali dječje ruksake, te upravo takvi modeli zauzimaju pet najtraženijih mjesta u kategoriji.

U Sloveniji se potražnja ipak koncentrirala na školske torbe, najtraženiji je bio model ADIDAS crni ruksak LINEAR CORE BACKPACK, zatim školska torba PINK DOG, ruksak DAKINE WNDR PACK 18l, školska torba LOVE i SPIRIT školska torba 6/1 COSMO 02.

I po popisu najpopularnijih brandova školskih torba i ruksaka možemo uočiti razliku između hrvatskih i slovenskih potrošača. U Hrvatskoj je u protekla četiri tjedna najtraženiji bio brand HERLITZ, a slijedili su ga TARGET, ABC, VIDAXL i REAL MADRID. Slovenski su potrošači najviše pretraživali torbe robne marke DAKINE te redom STREET, ADIDAS, ABC i SPIRIT.

Zanima li vas detaljniji uvid u spomenutu kategoriju, pregled druge države ili sasvim druga kategorija? Pišite nam na podrska@jeftinije.hr i rado ćemo vam pomoći.