Ovog tjedna smo se odlučili prikazati vam podatke o utezima. Podaci su vrlo zanimljivi zbog nepredvidljive prošle godine tijekom koje su mjere vezane uz rad teretana direktno utjecale na potražnju za utezima. U travnju prošle godine, za vrijeme prvog lockdowna, potražnja za utezima bila je na vrhuncu u Hrvatskoj, a ponovno je počela rasti u prosincu s novim zatvaranjem teretana. Zbog poštivanja drugačijih mjera u Sloveniji primjećujemo i pomalo izmijenjeno kretanje potražnje u odnosu na Hrvatsku. Nevjerojatan rast potražnje za utezima u Sloveniji je zabilježen u ožujku i travnju za vrijeme prvog lockdowna, a drugi se vrhunac potražnje dogodio u listopadu, tijekom drugog lockdowna.

Izgleda da je aktivan život visoko na listi prioriteta i kod hrvatskih i kod slovenskih potrošača.

U protekla 4 tjedna hrvatski su kupci najčešće kupovali dubmbell utege i šipke pa su se među TOP 5 najtraženijih proizvoda našli: plastic dumbells 2×5 kg, podesivi jednoručni utezi Insportline 3-10 kg (2 kom), komplet utega i šipki Insportline – 50 kg, set šipka + utezi Insportline Pumpstar 2-20 kg te Plastic dumbell 4 kg (par). U Sloveniji je popis najtraženijih proizvoda malo drugačiji. U protekla 4 tjedna najpopularniji je bio set utega od lijevanog željeza 10kg, PRIDE šipka za utege, SPARTAN set utega s ručkama 50 kg, LiveUp jednoručni utezi 15 ili 20kg te KINETA komplet utega sa šipkom BODIFIT PLAY.

Kada je riječ o najtraženijim robnim markama utega, možemo primijetiti da je u obje države na 4. mjestu brand Capital Sports. U Hrvatskoj su na prva tri mjesta brandovi: Insportline, Bodysculpture, VidaXL dok je na petom mjestu brand Fitmotiv. U Sloveniji su na prva tri mjesta po popularnosti brandovi: Spartan, Pride i Liveup Sports, a na 5. mjestu je robna marka Tunturi.

Ako želite znati više o spomenutoj kategoriji ili želite dobiti uvid u bilo koju drugu kategoriju proizvoda, pišite nam na e-mail podrska@jeftinije.hr. Rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na sve vaše upite. Nemojte odgađati 🙂