[INTERVJU] Ecco-verde.hr: “Odlikuje nas brza dostava koja obično traje 2-3 radna dana!”

Web trgovina ecco-verde.hr na najvećem je ecommerce natjecanju u Hrvatskoj Web trgovac godine 2018 dobila nagradu Committee Award. Tom nam je prilikom Urška Strmečki otkrila kakav je recept za zadovoljstvo kupaca i osvajanje ove prestižne nagrade.


.

Što mislite da je bilo ključno za vašu pobjedu na natjecanju Web trgovac godine 2018? Koje su karakteristike koje vas razlikuju od konkurencije?

Naš adut je zasigurno široka ponuda proizvoda koja obuhvaća više od 200 međunarodnih i ekskluzivnih kozmetičkih marki, te više od 7000 proizvoda isključivo prirodne kozmetike i dodataka za njegu. Pošto smo online trgovina koja ima sjedište i skladišta u Austriji od kud naši hrvatski kupci i dobivaju proizvode, odlikuje nas brza dostava koja obično traje 2-3 radna dana, te odlična i ugodna podrška za kupce.

“odlikuje nas brza dostava koja obično traje 2-3 radna dana, te odlična i ugodna podrška za kupce.”

Na koji način ćete se razvijati u 2018. godini da bi vaša web trgovina u 2019. bila još bolja?

Mi neprestano razvijamo svoju trgovinu. Svaki dan dodajemo nove proizvode i optimiziramo procese online kupovine. Imamo u planu uključiti u ponudu lokalne marke, te dodatne načine plaćanja za naše hrvatske stranke.

Koji su, prema vašem mišljenju, ovogodišnji ključni izazovi na području online trgovine?

Govorimo li općenito, jedan od ključnih izazova online trgovaca jest kako kupcima omogućiti najbolje “iskustvo” kupovine. U zadnje vrijeme se jako naglašava SEO optimizacija, a prije svega online pretraživači i kanali društvenih mreža. Svi želimo omogućiti bržu i optimalnu dostavu.

“Imamo u planu uključiti u ponudu lokalne marke, te dodatne načine plaćanja za naše hrvatske stranke.”

I za kraj, koja je po vašem mišljenju najpozitivnija strana natjecanja Web trgovac godine? Kakvu dodatnu vrijednost donosi trgovcima, a kakvu potrošačima?

Pobjednicima sigurno daje prepoznatljivost. Vrlo je važna i anketa koja se provodi u pozadini, jer predstavlja direktan odaziv kupaca na naš rad i ponudu. Bolje povratne informacije koje su vrlo korisne za daljnji razvoj svakog web trgovca gotovo ne mogu ni zamisliti.

WTG2018 Winners 01Pobjednici natjecanja Web trgovac godine 2018

Dojmovi s konferencije: