[INTERVJU] Mrpet.si – dobitnik nagrade Web Challenger Award 2017

28. studenog je na konferenciji Ecommerce Day 2017 završilo najveće regionalno ecommerce natjecanje Web trgovac godine 2017. Online trgovina mrpet.si osvojila je glavnu nagradu među manjim online trgovcima, Web Challenger Award i uz to nagradu u svojoj kategoriji, Category Award, Pets. Što je tajna njihovog uspjeha pročitajte u intervjuu s Lukom Plavčakom, voditeljem ecommerca u tvrtki Mimaja koja upravlja trgovinom mrpet.si.

Što je po vašem mišljenu zaslužno za to što ste osvojili jednu od glavnih nagrada natjecanja Web trgovac godine 2017?

Projektu postavljanja nove stranice smo pristupili promišljeno i konkretno. Koristili smo iskustva koja smo stekli tijekom godina maloprodaje i crpili smo znanja svih svojih zaposlenika. Odvojili smo dovoljno vremena za planiranje, pregledali dobre prakse i iskoristili pomoć stručnjaka za korisnički doživljaj. Postavili smo si izazov prenijeti ključne prednosti iz maloprodaje na internet. Uspjehu su zasigurno doprinijeli povjerenje nadređenih, timski rad i predanost cijele ekipe.

“neprestan razvoj je posebno važan na internetu gdje se promjene događaju brzo i imaju momentalni efekt.”

Po čemu se razlikujete od konkurencije? Kako brinete za zadovoljstvo svojih kupaca? 

Razlikujemo se po odnosu prema kupcima, odličnom i iskrenom savjetovanju, poznavanju ponude i izvrsnoj prodajnoj podršci. Prvenstveno zato što smo ljubitelji životinja. Želimo i stojimo samo za onim što je najbolje za ljubimce i to je glavni moto cijele firme. Vjerujemo da tako najbolje brinemo za svoje kupce.

Što mislite kakav efekt ima sudjelovanje na natjecanju Web trgovac godine i što ono donosi trgovcima?  

Osvajanje bilo koje od nagrada trgovcima je potvrda da dobro rade svoj posao, a kupcima ulijeva dodatno povjerenje u brend. Sve povratne informacije koje smo dobili na natjecanju cijenimo i trudimo se iskoristiti ih za poboljšanja.  Neprestan razvoj je posebno važan na internetu gdje se promjene događaju brzo i imaju momentalni efekt. U neprestanom razvoju i poboljšanjima vidimo put dugoročnog uspjeha.

“Postavili smo si izazov prenijeti ključne prednosti iz maloprodaje na internet. Uspjehu su zasigurno doprinijeli povjerenje nadređenih, timski rad i predanost cijele ekipe.”

Zašto bi po vašem mišljenju slovenski online trgovci morali sudjelovati na natjecanju?

Upravo zbog spomenutih informacija koje online trgovci tako dobiju, te predstavljaju neprocjenjiv izvor znanja o tome gdje smo danas i gdje možemo biti. Kada smo uspješni na natjecanju, to je neka vrsta potvrde da smo na pravom putu i da je naš rad urodio plodom.

    Zanima vas više?